Σταϊκούρας από το Βόλο: Μείωση φορολογίας και δημιουργία θέσεων στον ιδιωτικό τομέα το πρόταγμα

“Το οικονομικό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να «βγει», καθώς για να εφαρμόσεις μια πολιτική πρέπει να την πιστεύεις”

«Η λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας πρέπει να είναι μέσα από το σκέλος των δαπανών και όχι των εσόδων. Δεν έρχομαι να υποσχεθώ ότι υπάρχουν απεριόριστα περιθώρια περιστολής δαπανών αλλά είναι υπαρκτά, στο σκέλος των λειτουργικών δαπανών, στο σκέλος της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των φορέων της γενικής κυβέρνησης, και στα πεδία του ασφαλιστικού», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, από τον Βόλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, συμπληρώνοντας ότι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί πρόταγμα για τη ΝΔ, στο πλαίσιο του οποίου επιβάλλεται η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις.

«Ετοιμαζόμαστε οργανωτικά και προγραμματικά, αξιοποιούμε το χρόνο που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και θέλουμε να αποτελέσουμε την ισχυρή βούληση της ελληνικής κοινωνίας και όχι απλά καταφύγιο ύστατης προσφυγής», είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το οικονομικό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να «βγει», καθώς για να εφαρμόσεις μια πολιτική πρέπει να την πιστεύεις.

«Είναι δυνατόν να μην ζητάς εκλογές όταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου λένε ότι νόμοι που ψήφισαν, είναι αντισυνταγματικοί ή όταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου που υπέγραψαν αποκρατικοποιήσεις ισχυρίζονται ότι δεν θα υλοποιήσουν αυτό που υπέγραψαν ή όταν βλέπεις τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στα πεδία της υγείας, της παιδείας, της μεταναστευτικής πολιτικής;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση απέτυχε και στο ύψος της δόσης. Θριαμβολογεί για τα 7,5 δις που θα εισέλθουν το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, αλλά δεν λέει όλη το συνολικό ποσό της δόσης θα έπρεπε να είναι διπλάσιο. Ούτε κι ότι τα 6 δισεκατομμύρια από αυτά, θα πάνε για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν πήρε καν μια λύση για το χρέος, παρά μια υπόσχεση για δυνητική λύση στο μέλλον, υπό προϋποθέσεις και όρους.

Επισήμανε ακόμη, ότι σύντομα ξεκινάει και η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ υπάρχει κι ένα συμπληρωματικό μνημόνιο, στο πλαίσιο των οποίων θα τεθούν μια σειρά δύσκολων θεμάτων, ένα εκ των οποίων είναι τα εργασιακά θέματα.

«Εκεί πια, θα δούμε τις θέσεις και τις απόψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα συγκεκριμένα θέματα», δήλωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε, ότι η ΝΔ δεν συζητά για μείωση μισθών.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Σταϊκούρα στον Flash 96,0 F.M. και στον Α. Κουμιώτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει