Στις 2 και 3 Μαΐου το 6ο φεστιβάλ ΕΑΑΚ Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για 6η χρονιά διοργανώνεται στην πόλη του Βόλου το φεστιβάλ ΕΑΑΚ. Μια χρονιά μόνο πέρασε από το τελευταίο φεστιβάλ της ΕΑΑΚ και όμως έχουν αλλάξει πολλά. Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας με πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η νεολαία έχει μπει στο στόχαστρο. Προσπαθούν να μας υποτάξουν γκρεμίζοντας τα όνειρά μας και σπέρνοντας το φόβο της αμφίβολης εργασιακής προοπτικής. Το ίδιο το πανεπιστήμιο μέσα σε αυτό το χρόνο έχει αλλάξει ριζικά. Η υποχρηματοδότηση από το υπουργείο έχει διαλύσει την φοιτητική μέριμνα και τα προγράμματα σπουδών έχουν διαμορφωθεί εναρμονισμένα στις ανάγκες της αγοράς και όχι στις ανάγκες της κοινωνίας. Εντείνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των φοιτητών και εντατικοποιείται η καθημερινότητά μας περιορίζοντας τη δυνατότητα ενασχόλησης με άλλα ενδιαφέροντα και πολύπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας. Όλα αυτά είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε!

Μέσα από τους συλλογικούς αγώνες, μέσα από το μαζικό νικηφόρο νεολαιίστικο κίνημα, μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον! Να βγούμε στους δρόμους, να παλεύουμε καθημερινά στις σχολές μας, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία ενάντια σε αυτούς που μας διαλύουν τη ζωή. Να ανατρέψουμε όσους γκρεμίζουν τα όνειρά μας, να διεκδικήσουμε μια άλλη κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από ισότητα, ελευθερία, διεθνισμό και αλληλεγγύη. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να ορίζουμε τη ζωή μας!

Το φεστιβάλ ΕΑΑΚ διοργανώνεται με σκοπό να συζητήσουμε συλλογικά, να αναζητήσουμε πολιτικές απαντήσεις σε αυτά που συμβαίνουν αλλά και να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας μέχρι την νίκη. Με σκοπό να μοιραστούμε την έρευνα και τη γνώση σε κάποια κρίσιμα για την κοινωνία και για το μέλλον μας ως νεολαία ζητήματα, την ανάλυσή μας για την συγκυρία, αλλά και την πρότασή μας για την ανατροπή της βάρβαρης πραγματικότητας, για το πώς θα νικήσουμε.

Το φεστιβάλ ΕΑΑΚ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται στην πόλη από το 2007 και επιδιώκει να έχει απεύθυνση στη νεολαία προβάλλοντας ένα άλλο πολιτιστικό πρότυπο. Ακόμη στοχεύει να προβάλλει έναν τρόπο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα αποτελέσει απάντηση στην εμπορευματοποιημένη και ακριβή διασκέδαση που προβάλλουν τα κέντρα και τα μαγαζιά. Δεν έχει ως σκοπό το κέρδος γι΄αυτό και επιλέγει συνειδητά να λειτουργεί χωρίς χορηγούς, παρά μόνο με την οικονομική ενίσχυση από τα μέλη της ΕΑΑΚ και τη δική σας συνεισφορά ώστε να παραμένει οικονομικά ανεξάρτητο και μακριά από την εμπορευματοποίηση, προσπαθώντας ταυτόχρονα η οικονομική ενίσχυση που ζητάμε να βρίσκεται όσο το δυνατόν σε χαμηλότερη τιμή για να φέρουμε εις πέρας το φεστιβάλ.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 2/5

-18:00 Εκδήλωση: “Δε ζητάμε το καπιταλιστικά εφικτό, αλλά το κοινωνικά αναγκαίο. Για μια παιδεία αγοραία ή για μια παιδεία απελευθερωτική;”

Γιάννης Μαϊστρος (επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ)
Αλέξανδρος Μινωτάκης (μέλος ΦΣ των Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ)

– 22:00 Συναυλία με τους ΦΣ

– Ακολουθεί πάρτυ με τους I Against I

Σάββατο 3/5 (οικονομική ενίσχυση 3 ευρώ)

– 18:00 Εκδήλωση:”Η κρίση ανήκει στον καπιταλισμό και το μέλλον σε μας. Η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και η απάντηση του αντικαπιταλιστικού κινήματος”

Ειρήνη Γαϊτάνου (υποψήφια διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών)
Πάνος Γκαργκάνας (λέκτορας καθηγητής του ΕΜΠ)
Στάθης Ντουρος (γεωπόνος, μέλος σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων ΝΠΙΔ)

– 22:00 Συναυλία με τους:

ΗΧΟΡΑΜΑ
THE PINK TANK PROJECT
DEUS EX MACHINA

1.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει