Συγκέντρωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών έξω από το Υπ. Οικ. με συμμετοχή του βουλευτή Α. Μεϊκόπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη το μεσημέρι, στις 26/2/2012, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών μαζί με άλλα μέλη της αναπηρικής κοινότητας.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» με τον πρόεδρό τους Λάμπρο Παρασκευά, τους συνοδούς τους και φοιτητές Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όλοι μαζί διατράνωσαν την αντίθεση τους, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που με τρόπο κοινωνικά ανάλγητο, καταργεί τροπολογία που η ίδια προώθησε στο Ν.4093/2012, η οποία κάλυπτε τουλάχιστον άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους, που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία. Ειδικότερα από τις περικοπές συντάξεων εξαιρούνται μόνο οι λαμβάνοντες εξωιδρυματικά επιδόματα και δεν εξαιρούνται αυτοί που έχουν απόλυτη αναπηρία και χρήζουν 24ωρης συμπαράστασης.

Με την ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου άλλαξε προς το χειρότερο τη διάταξη που εξαιρούσε τους βαριά αναπήρους από την κατάργηση των δώρων εορτών αδείας.
Ο αγώνας της αναπηρικής κοινότητας συνεχίζεται με δύναμη και αποφασιστικότητα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής .

Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος, μαζί με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι για άλλη μια φορά, εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και σε ολόκληρο το Αναπηρικό Κίνημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει