Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το Σάββατο 4 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το πλαίσιο δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένου, από το ερχόμενο Σάββατο 4 Οκτώβρη και την συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 11 το πρωϊ, αποφάσισαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Μαγνησίας στην Γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν και θα πάρουν μέρος :

Eπίσης :Την Τρίτη, 14 Οκτώβρη, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με την παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, τον συνάδελφο Παναγιώτη Πάλμου, για την καλύτερη οργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης, 1 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

-Σάββατο, 1 Νοεμβρίου μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην ΑΘΗΝΑ, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για την αξιοπρεπή διαβίωση των λαϊκών οικογενειών.

-Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου: θα οργανωθούν παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου, ΠΕΔΥ-Ν.Μ. για σοβαρές ελλείψεις των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στην εφαρμογή νέων μέτρων στο περιορισμό συνταγογράφησης και για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων του ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής : Να είναι καθαρό ότι η επίθεση δεν έχει ολοκληρωθεί. Με πρόσχημα την βιωσιμότητα των ταμείων έρχονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ριζικές περικοπές σε υγεία και πρόνοια, παραπέρα μείωση και αφαίρεση του ΕΚΑΣ. Ήδη οι βασικές συντάξεις από το 2015 θα μειωθούν στα 360 Ευρώ.

Να γίνει καθαρό, ότι απάντηση σε αυτή την επίθεση, να αναχαιτίσει, να αποτρέψει τα μέτρα και να ανατρέψει τις αντεργατικές πολιτικές τους, μόνο ο ενωμένος εργατικός λαϊκός αγώνας μπορεί να δώσει.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους, δεν είναι ζήτημα των συνταξιούχων αλλά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων όλων των ηλικιών και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται και να συζητιέται μόνο το θέμα που αφορά την σύνταξη και όλα τα άλλα μεγάλα προβλήματα, φάρμακα, ασφάλεια, αναπηρίες, πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις να εξαφανίζονται και να μην είναι στο κέντρο των συζητήσεων. Μια τέτοια αντιμετώπιση και πολύ περισσότερο αντίληψη και πρακτική, ρίχνει νερό στον μήλο της προπαγάνδας των βιομηχάνων.
Κεντρική μας τοποθέτηση είναι ότι η συνταξιοδότηση, τα φάρμακα, οι κοινωνικές παροχές πρέπει να είναι εξασφαλισμένα ως καθολικό δικαίωμα, ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας, από το αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος ο καθένας. Είναι καθολικό δικαίωμα και αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

Είναι δικαίωμα το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με μειωμένα τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση κτλ.
Να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης τα μονοπώλια και το κράτος τους και όχι η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, Δεν αγωνιζόμαστε να σώσουμε ότι μπορούμε, αλλά και να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος, για το πλήρες δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια, την πρόληψη, την ευημερία της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, του πολύπαθου λαού μας.

Ωστόσο σήμερα μπροστά μας μπαίνουν άμεσα προβλήματα αποτέλεσμα των αντεργατικών πολικών που άμεσα πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Απαιτούμε τώρα:

· Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων.
· Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
· Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να αυξηθούν οι συντάξεις.
· Κατάργηση των χαρατσιών των κατασχέσεων.
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
· Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους. Τώρα αποδίδονται το λιγότερο σε 16 μήνες και ο χρόνος αυτό αυξάνεται συνεχώς, έχουμε περιπτώσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια.
· Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία.
· Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους συνταξιούχους ΑΜΕΑ ανέργους, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική λαϊκή οικογένεια.
· Να μην υπάρχει εργαζόμενος και άνεργος χωρίς ασφάλιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει