Συμμετοχή Καλτσογιάννη στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα στο Βόλο το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας – ΙΕΤΕΘ (πρώην ΚΕΤΕΑΘ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο του Έργου «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών – AGRO-START» παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης.

Ο κ. Καλτσογιάννης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε:

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, η πρωτογενής παραγωγή πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας. Είναι επομένως επιβεβλημένο να δοθούν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπωροκηπευτικών και της κτηνοτροφίας, τα κατάλληλα εργαλεία που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές στον τομέα τους. Η προώθηση καινοτόμων καλλιεργειών και μεθόδων διαχείρισής τους, και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, είναι αναγκαίες. Πρέπει όμως να γίνουν μεθοδικά και στηριζόμενες σε ισχυρές επιστημονικές βάσεις. Η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οπωροκηπευτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας της Ελλάδος αλλά και της υπόλοιπης ΝΑ Ευρώπης, θα δώσει τις εγγυήσεις που χρειάζονται για μια αειφορική και καινοτομική επιχειρηματικότητα, με υψηλό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ο γενικός στόχος του Έργου AGRO-START είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προώθηση και διευκόλυνση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως απάντηση στην ανάγκη εξειδικευμένης υποστήριξης για τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, που να προσαρμόζεται σε μια ολοκληρωμένη διακρατική προσέγγιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει