Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Βόλου στην Athens Xclusive Designers Week.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Athens Xclusive Designers Week (AXDW) είναι η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας στην Ελλάδα, η οποία λαμβάνει χώρα δύο φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας τις κολεξιόν σημαντικών σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τα πρότυπα των πιο αναγνωρισμένων Εβδομάδων Μόδας του εξωτερικού, όπως του Παρισιού, του Λονδίνου, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης, ενώ οι στρατηγικοί «σύμμαχοι» και οι συνέργειες με διεθνείς οργανισμούς και τοπικές αρχές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιτυχημένες διοργανώσεις κάθε χρόνο. Η AXDW δεν είναι απλώς μια Εβδομάδα Μόδας είναι μια μεγάλη γιορτή για τη μόδα. Ένα φεστιβάλ που παρουσιάζει ένα πρωτότυπο και εκτενές πρόγραμμα για τη μόδα, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την τέχνη δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 20,000 επισκέπτες να ζήσουν την εμπειρία της δημιουργίας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει στην Ελληνική Μόδα και κατ’ επέκταση στους Έλληνες Σχεδιαστές την αίγλη που τους αξίζει, προσφέροντάς τους τις ευκαιρίες και τα εφόδια για να προβάλλουν τις δημιουργίες τους εντός και εκτός συνόρων.

Την Κυριακή 26/10/14 και στα πλαίσια της ενότητας των Νέων Σχεδιαστών, έγινε η παρουσίαση των δημιουργιών σπουδαστών και αποφοίτων, των ειδικοτήτων Ενδύματος και Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου. Τα θετικά σχόλια προσκεκλημένων και συντελεστών της AXDW, χαροποίησαν την ‘ομάδα’ του Δ.Ι.Ε.Κ. που όλο αυτό τον καιρό προετοιμάζονταν εντατικά, δημιουργώντας ρούχα και κοσμήματα εμπνεόμενοι, α] από τα αγγεία που βρέθηκαν στους χώρους των Αρχαίων οικισμών Διμηνίου και Σέσκλου και β] από τις χειροποίητες δημιουργίες μαμάδων και γιαγιάδων [επίσης με γεωμετρικά σχήματα], κάτω από το moto : Remind, Revive, Reuse……

Οι δημιουργίες των : Αγορά Δήμητρας, Ανδρέου Άνδριας, Ζησάκη Ιωάννας, Καλλιώρα Ελένης, Κέκου Κυριακής, Μαμουρίδου Έλεν, Μιχαηλίδου Αφροδίτης, Μπαρούτα Βιβής, Ντόμπρου Χρυσάνθης, Τερζόγλου Μελίνας και Χασάπη Ελευθερίας από το Ένδυμα καθώς και των Αλεξίου Αθηνάς, Eryshova Elena, Μητρουλά Μαρίας, Μπαλντούμη Τζινέτας, Μούστου Απόστολου και Παράσχου Δέσποινας από το Κόσμημα…..συνοδεύτηκαν από την μουσική που επιμελήθηκε ο Γιάννης Βογιατζής [ καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου] και τα γραφικά που επιμελήθηκε ο Πάνος Ποδαρόπουλος [εκπαιδεύτης του Δ.Ι.Ε.Κ], Την επιμέλεια των Κοσμημάτων είχε η Λέτα Αργυράκου [εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ], της κόμμωσης και του maquillage η Δήμητρα Αγορά [εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ], του styling η Έλεν Μαμουρίδου [ Ενδυματολόγος], του καταλόγου ο Φίλιππος Καλογιάννης [εκπαιδευτής του Δ.Ι.Ε.Κ], ενώ την οργάνωση και συνολική επιμέλεια είχε η Όλγα Οικονόμου- Φουρκιώτη [εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ].

Κοντά σε όλη την προσπάθεια ήταν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, τα μέλη του και η διεύθυνση της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των καταστημάτων υφασμάτων και υλικών του Βόλου- με τις καλύτερες τιμές που έκαναν στους σπουδαστές καθώς και του καταστήματος ‘Δέψις’ που προσέφερε παπούτσια. Ευχάριστη έκπληξη για τους προσκεκλημένους αποτέλεσαν τα….τσιπουράκια που προσφέρθηκαν από την οικογένεια Τοκαλή και δόθηκαν σαν δωράκι.

Η ‘Φιλοσοφία’ του Ι.Ι.Ε.Κ. που παροτρύνει τους σπουδαστές να αναλαμβάνουν projects σε αληθινό χρόνο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την προστιθέμενη αξία και την εμπειρία που δίνει στις σπουδές των παιδιών και όλοι επιθυμούν στο μέλλον μια νέα παρουσίαση !!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει