Συμμετοχή του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησία στην απεργία της Πέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Συλλόγου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας, αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των εργατικών ταξικών συνδικάτων και σωματείων που οργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας με τις λαϊκές επιτροπές , με αφορμή το σχέδιο νόμου «που αποτελεί πρόταση-λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση».

Οι συνταξιούχοι αποτελούν ένα συμπαγές μέτωπο κατά των αντιλαϊκών πολιτικών και δηλώνουν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για να μην πάει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα που σερβίρει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιθυμίες ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου.

Καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες μαζί με τους εργαζομένους για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Επίσης, οι συνταξιούχοι με την πλούσια αγωνιστική εμπειρία που έχουν από παλαιούς και όψιμους συνδικαλιστές, κατανοούν καλύτερα από καθένα ότι δεν έχουν κανένα συμφέρων να συμπαραταχτούν, στο όνομα του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με εκείνες τις δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους στις κλαδικές συμβάσεις με μειώσεις, που έχουν συνυπογράψει μαζί με τους αποκαλουμένους «κοινωνικούς εταίρους», μέσα από τον κοινωνικό τους διάλογο αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις μειώσεις συντάξεων, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων…, φτάνει ποια!

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

Ανακεφαλαιοποιήση των αποθεματικών των ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.
Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης
Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές.
Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016 ώρα 10.30 π.μ.
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει