Συνάντηση Αχ. Μπέου με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Α. Κοπάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο Βόλου η συνάντηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Αργ. Κοπάνα με το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την προώθηση και υλοποίηση μιας σειράς έργων και δράσεων που αφορούν το Δήμο του Βόλου και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η καλή διάθεση και η βούληση για μια άρτια και αποτελεσματική συνεργασία, ενώ ο κ. Μπέος ευχήθηκε στον κ. Κοπάνα καλή επιτυχία στο έργο του.

Δήλωση Αργύρη Κοπάνα

Από την πλευρά του ο κ. Κοπάνας έκανε την ακόλουθη δηλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο γι’ αυτή τη τόσο σημαντική συνάντηση. Η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Βόλου είναι δεδομένη. Με την ιδιότητα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας διαβεβαίωσα το Δήμαρχο ότι έχω όλη την καλή διάθεση να στηρίξω τις προσπάθειες που θα καταβάλλει η δημοτική αρχή για το Βόλο και κυρίως στους τομείς ευθύνης μου, όπως είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σήμερα, λοιπόν, με το Δήμαρχο στήσαμε τις γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας, θέτοντας κοινούς στόχους και χαράσσοντας κοινή πορεία. Η αναζήτηση χρηματοδοτήσεων και δράσεων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα θα είναι αδιάκοπη, συστηματική, διαρκής και επίμονη.

Οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούμε θα είναι δύο:

Πρώτον: Η κοινωνική πολιτική με έμφαση στα θέματα της ανεργίας, της καταπολέμησης της φτώχειας, της στήριξης της επιχειρηματικότητας και πρόνοιας

Δεύτερον: η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας με αιχμή του δόρατος τα έργα υποδομής.

Η εντολή που έλαβα από τον Περιφερειάρχη είναι αυτή ακριβώς: «Συνεργασία με όλους». Γιατί μαζί μπορούμε να φέρουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Σε μία δύσκολη εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, οφείλουμε να παλέψουμε για να διαμορφώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερες δυνατότητες και αυτό θα κάνουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει