Συνάντηση του προέδρου του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου Δ.Καρπίδα με τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ Κ.Χαλέβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την πρώτη διερευνητική συνάντηση προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου (ΣΣΒ) πραγματοποίησαν μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Δημήτρη Καρπίδα με τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστα Χαλέβα και τον αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κ. Πέτρο Μπλάνα, στα γραφεία της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κτίριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο διευθυντής της Δι/νσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου κ. Γεώργιο Χρήστου και ο ομοσπονδιακός προπονητής της σκοποβολής κ. Νικόλαος Μίχας, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, όσον αφορά την ανάγκη βελτίωσης και συντήρησης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του Εθνικού Σκοπευτηρίου για την άθληση των αγωνιστικών τμημάτων σκοποβολής και τοξοβολίας, που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας και για λόγους ασφαλείας.

Σε δεύτερο επίπεδο συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βόλου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020 (πρώην ΕΣΠΑ), ώστε να εκσυγχρονιστεί και να αποκτηθούν οι προδιαγραφές για την ανάληψη πανευρωπαϊκών αγώνων, δεδομένου ότι και σήμερα το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου παραμένει το μοναδικό εκτός Αττικής που διαθέτει όλα τα πεδία βολής για όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα σκοποβολής.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας πρότεινε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βόλου να συμπεριληφθούν και οι προδιαγραφές για άθληση και αγώνες ΑΜΕΑ.
Επισημάνθηκε ότι ήδη για την αναβάθμιση του σκοπευτηρίου υπάρχουν έτοιμες μελέτες που έγιναν από το Δ. Βόλου τόσο για την κατασκευή και επέκταση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βόλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, όσο και οι μελέτες που έγιναν κατά τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων.

Δεδομένης της ένταξης του Περιφερειακού Σκοπευτηρίου Φερών συζητήθηκε η αναγκαιότητα της σύστασης του φορέα διαχείρισης του έργου με συμμετοχή του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου στην αθλητική διαχείριση δεδομένου ότι η διοίκηση του ΣΣΒ είχε την πρωτοβουλία και κατέβαλε ιδίους πόρους για την έναρξη του έργου.

Ο ΣΣΒ ιδρύθηκε το 1911 και εντάσσεται στα ιστορικά αθλητικά σωματεία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ).

Ο ΣΣΒ για τη σκοποβολή πήρε μέρος για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924. Μέχρι και σήμερα έχει συμμετοχές σε πολλές Ευρωπαϊκές Παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις.

Τα ΔΣ του Συλλόγου από το 1954 έως το 1979 παραχώρησαν στη ΓΓΑ 43.000 τ.μ. ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας, με σκοπό να κατασκευαστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου. Το σκοπευτήριο διαθέτει 4500τ.μ. και υποδομές για να εξελιχθεί σε αθλητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας δήλωσε ότι λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα προκειμένου να προωθηθεί η εναλλακτική μορφή τουρισμού ο αθλητικός τουρισμός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει