Συνέχεια ενημέρωσης – εντοπισμός νεκρών πτηνών στον Ταμιευτήρα της Κάρλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό νεκρών πτηνών στην λίμνη Κάρλα ο ΦΔ ανακοινώνει τα εξής:

Με βάση τα παραδοθέντα αποτελέσματα των αναλύσεων από το εργαστήριο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ( Λάρισα) δεν προκύπτει ειδικός παθογόνος μικροοργανισμός, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ασκαρίδων στα νεκρά άτομα ενώ στα ληθαργικά άτομα παρατηρήθηκαν φυσιολογικά ευρήματα κυτταρολογικής ανάλυσης.

Ζητήθηκαν αρμοδίως ( αρ. πρωτ.981/12082016) τα αποτελέσματα και το ανάλογο πόρισμα σχετικά με την υπαιτιότητα των κυανοτοξινών στο φαινόμενο του θανάτου των πτηνών. Οι υπεύθυνοι ερευνητές του Παν/μιου Θεσσαλίας αρνήθηκαν την δημοσιοποίησή τους.

Η κατάσταση των πτηνών που εστάλησαν για περίθαλψη βαίνει βελτιούμενη μετά από χορήγηση ειδικής θεραπείας.

Ο ΦΔ αναμένει επιπλέον τις τοξικολογικές εξετάσεις ( έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα) καθώς και τα αποτελέσματα εκ μέρους του εξειδικευμένου εργαστηρίου της Κτηνιατρικής Σχ. Του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Ο ΦΔ βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη όποιων άμεσων μέτρων όταν αυτά υποδειχθούν με την ολοκλήρωση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Ο ΦΔ ενημερώνει για τα μέχρι τώρα πορίσματα όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιαίτερα τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει