Συναντήσεις Μεϊκόπουλου με φορείς της Σκιάθου στις 28 και 29 Ιουνίου

Συνάντηση με φορείς της Σκιάθου είχε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στο νησί των Β. Σποράδων, το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουνίου 2014.

Αρχικά ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Ν. Πλωμαρίτη, και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, κ. Δ. Πρεβεζάνο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα τρέχοντα προβλήματα στο νησί, με κυριότερο αυτό της δραματικής κατάστασης του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί. Μεταξύ άλλων προβλημάτων που αναφέρθηκαν: αυτό της στάθμευσης των σκαφών καθώς οι δυο μαρίνες που λειτουργούν είναι πλήρεις και η τρίτη έχει εγκλωβιστεί εδώ και τρία χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ, ή ακόμη η εκκρεμότητα της προκήρυξης των 8 οργανικών θέσεων των σε διαδικασία κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών.

Πιο διεξοδικά ο βουλευτής ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου από τον Διευθυντή κ. Ν. Σακελλαρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις σοβαρότατες ελλείψεις σε γιατρούς και οδηγούς ασθενοφόρων.

Συγκεκριμένα, τις ανάγκες ενός πληθυσμού που μπορεί να φτάσει κατά τους θερινούς μήνες τα 60.000 άτομα, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν με 3 κυκλικά ωράρια σε 24ωρη βάση, ένας αποσπασμένος οδηγός ασθενοφόρου από το Βελεστίνο και ένας οδηγός με 12άμηνη σύμβαση, ενώ δεν υπάρχει κανένας οδηγός ασθενοφόρου σε οργανική θέση. Στην μη λειτουργικότητα του μέτρου της κινητικότητας των οδηγών ασθενοφόρων, αναφέρθηκαν και οι δύο Δήμαρχοι.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει με το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, αφού λειτουργούν με 2 ειδικευμένους γιατρούς γενικής ιατρικής, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν ατελείωτες ώρες, 1 παιδίατρο, 3 αγροτικούς γιατρούς, 1 νοσηλεύτρια και 1 μαία. Το αίτημα να προχωρήσουν οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από το 2009, και να ενεργοποιηθεί ο θεσμός των ιατρικών επισκεπτών, ώστε να έρχονται στο νησί γυναικολόγος, καρδιολόγος και ορθοπεδικός, τόνισε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ζωντανός ο πολύτιμος θεσμός των Κέντρων Υγείας, επισημαίνοντας ότι η υποβάθμισή τους ειδικά στη νησιωτική χώρα, στην Ελλάδα της κρίσης, θα επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Επιπλέον, σημείωσε ότι «η απογύμνωση μιας δομής με σκοπό την κάλυψη μιας άλλης είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής μεταρρύθμισης για την Υγεία».

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου, κ. Δ. Μίχα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κλειστού γηπέδου που αντιμετωπίζει η παιδική τοπική ομάδα του μπάσκετ, πόλος έλξης για πάνω από 100 παιδιά που έχουν βρει στον αθλητισμό μια διέξοδο σε ένα νησί με λίγες ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης για νέους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Βόλο για να παίξουν, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος συνάντησε ακόμη τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σκιάθο, κ. Γ. Λιακόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δύσκολες συνθήκες πυρόσβεσης στο νησί, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και μικρών ευέλικτων πυροσβεστικών οχημάτων «πρώτης εξόδου», που φτάνουν γρήγορα στα σημεία φωτιάς.

Παρουσία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο 12ου Διεθνές Περιβαλλοντικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (29.6.2014 – 4.7.2014) στη Σκιάθο.

Την επίσκεψή του στο νησί ο βουλευτής ολοκλήρωσε με την παρουσία του στην τελετή έναρξης των εργασιών του 12ου Διεθνούς Περιβαλλοντικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών και την επιστημονική διαχείρισή τους, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των εταιρειών», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που με την ελαστικοποίηση των χρήσεων γης επιτρέπει πρακτικά τα πάντα παντού κατά παράβαση κάθε πολεοδομικού και περιβαλλοντικού κεκτημένου. «Αντί ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός να είναι το μέσον βελτίωσης της βιωσιμότητας των πόλεων, λαμβάνοντας υπόψη της ιδιομορφίες στην Ελλάδα και σχεδιάζοντας ανά κατηγορία χώρου (νησιωτική, αστική, ορεινή περιοχή), μετατρέπεται σε πρόσχημα προώθησης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το Νομοσχέδιο αυτό, που ήταν μνημονιακή υποχρέωση, δημιουργεί τις βάσεις για την «απενοχοποίηση» των ανάλογης φιλοσοφίας νομοθετικών πρωτοβουλιών που έρχονται, όπως το Νομοσχέδιο για την εκποίηση και καταστροφή των ακτών», τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει