Συναντήσεις Μιχ. Μιτζικού με φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις με φορείς, όπου συζήτησε θέματα της πόλης και του Νομού είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μιχ. Μιτζικός.

Ο κ. Μιτζικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΒ ΑΕ Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο και υπήρξε ενημέρωση για το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και τις εργασίες συντήρησης και καθαριότητας της παιδικής χαράς.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» ζήτησε από τον κ. Σταυριδόπουλο να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα και να αποκατασταθεί η συνεργασία δημοτικής αρχής-ΟΛΒ.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και για το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλούν στους κατοίκους της συνοικίας Παλαιού Λιμεναρχείου οι εργασίες μεταφοράς σκράπ στο Λιμάνι , με τον κ. Μιτζικό να ζητά την παρέμβαση του ΟΛΒ ώστε να λυθεί το θέμα.

Επιπλέον ο κ. Μιτζικός, αφού ενημερώθηκε για τη νέα τιμολογιακή πολιτική στάθμευσης της ΟΛΒ ΑΕ, ζήτησε από τον κ. Σταυριδόπουλο να εξετάσει την περαιτέρω μείωση των τιμολογίων στάθμευσης και συγκεκριμένα:

-Η τιμή του1,5 ευρώ /ώρα να μην ξεπερνά το 1 ευρώ/ώρα

-Η τιμή των 120 ευρώ/ μήνα να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ/μήνα.

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, θα αποβεί θετική τόσο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που ταλανίζει τους πολίτες, όσο και στο να αποσυμφορηθεί το θέμα στάθμευσης στην πόλη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον ζήτημα που εξετάστηκε αφορά στην κρουαζιέρα και ο κ. Μιτζικός τόνισε την ανάγκη υποδοχής περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι του Βόλου και την χρησιμοποίηση της κεντρικής προβλήτας του Λιμανιού προκειμένου να υποδέχεται μικρότερα σε μέγεθος κρουαζιερόπλοια, οι επιβάτες των οποίων θα μπορούν να προσεγγίζουν άμεσα τον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα χωροθέτησης της μαρίνας σκαφών στο Πεδίο Άρεως , που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό της περιοχής, ενώ ο κ. Μιτζικός έθεσε υπόψη του κ. Σταυριδόπουλου την πρόταση του μελετητή Σωτήρη Γιαμάκου για τη δημιουργία μαρίνας στο συγκεκριμένο σημείο ώστε, σε συνδυασμό με τη δημιουργία τριών θεματικών μουσείων και του συνεδριακού κέντρου που σχεδιάζεται να γίνει, να αναβαθμιστεί η περιοχή στην είσοδο της πόλης.

Με τους αντιπεριφερειάρχες

Ο πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μιχ. Μιτζικός είχε συνάντηση και με τους δύο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασ. Χατζόπουλο και Γ. Κίτσιο.

Στον κ. Χατζόπουλο ο κ. Μιτζικός έθεσε θέμα έντασης των ψεκασμών για τη δακοκτονία στη Μαγνησία, καθώς και τη λήψη μέτρων για να πάψει το φαινόμενο ελληνοποίησης ζώων και σφάγιων, που επιφέρει πλήγμα στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Στη συνάντησή του με τον κ. Κίτσιο του ζήτησε να μεριμνήσει για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ώστε να μειωθεί η ανεργία και να επιδιώξει να ενταχθεί η Μαγνησία σε πρόγραμμα στήριξης ανέργων.

Συνάντηση με επιχειρηματία

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ επισκέφθηκε και μια επιχείρηση στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου που κατασκευάζει εξ’ αρχής μηχανήματα (ολοκληρωμένη μονάδα) για την παραγωγή τσιμεντόλιθων και τόνισε την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής κατάστασης ώστε να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει