Συνδικάτο “Μήτσος Παπαρήγας”: Από την κοινή συνέντευξη Τύπου με το σωματείο στο Λεβεντέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη 26 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία Λεβεντέρης μετά τις εννιά απολύσεις που έγιναν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (τρεις και έξι αντίστοιχα), ενώ έχει κηρυχθεί και δίωρη παμβολιώτικη στάση εργασίας για την ίδια μέρα από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου στην κοινή συνέντευξη τύπου με το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο η περίπτωση αυτή στου Λεβεντέρη αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια, αφού αυτό που καθορίζει τις επιλογές της ιδιοκτησίας της εταιρείας είναι εάν έχει κέρδη η όχι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία παρόλο που έχει κέρδη, παρουσιάζει «ζημιές» απομονώνοντας το παραγωγικό τμήμα της από το εμπορικό, με απώτερο στόχο να κλείσει το εργοστάσιο όπου γίνεται η παραγωγή. Η εταιρεία για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, «πατάει» σε όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τις συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και συμπληρώνεται απ’ όλο αυτό που έρχεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος του συνδικάτου τόνισε ότι για το πρόβλημα στο εργοστάσιο «Λεβεντέρης», έχει ευθύνες και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν έκανε τίποτα. Εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε αλλά θα αγωνισθούμε, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν την δουλειά τους.

Ο πρόεδρος του σωματείου Βενιζέλος Λούπος είπε ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο για τους εργαζόμενους μετά και τις νέες απολύσεις. Ότι συνεχίζεται μία δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν από το 2012 όταν για πρώτη φορά η εταιρεία εφάρμοσε την εκ περιτροπής εργασία. «Εμείς θα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις», είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους του Βόλου να συμμετέχουν στην παμβολιώτικη κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο στις 11 το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει