Συνδικάτο Μετάλλου Μ. Παπαρήγας: Καταγγέλλουμε την Ελληνική Χαλυβουργία για τις μειώσεις που επέβαλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταγγέλλουμε σε όλους τους μεταλλεργάτες της περιοχής τη διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας για τις μειώσεις που επέβαλε με τον πιο βρώμικο τρόπο στους συναδέλφους Χαλυβουργούς.

Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές της πιο λυσσαλέας επίθεσης του Μάνεση και των ανθρώπων του στους εργάτες της Χαλυβουργίας. Στην αρχή τους χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν την απεργία στον Ασπρόπυργο, έπειτα τους έβαλαν σε εκ περιτροπής εργασία, τα δυόμισι τελευταία χρόνια τους πετσόκοψαν το μισθό και τώρα ήρθαν με την απειλή των μαζικών απολύσεων(100 με δύο βάρδιες στα εργοστάσια) για να πουν το ναι στη συνέχιση του 12,5%.

Η εταιρία βέβαια έχοντας σύμμαχό της την Κυβέρνηση, το κράτος και τους νόμους της Ε.Ε., από την Τετάρτη είχε προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις στον Ασπρόπυργο με την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και ήρθε στο Βόλο για να κάνει τον ωμό εκβιασμό της. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως είχαμε πει, μετά το όχι της προηγούμενης Γ.Σ., οι Χαλυβουργοί θα είχαν να αντιμετωπίσουν τους πάντες και τα πάντα: Τηλέφωνα στα σπίτια με απειλές, μαζέματα εργατών από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους για να τους τρομοκρατήσουν, τα παπαγαλάκια του Μάνεση να σκούζουν ότι θα γίνουν απολύσεις… Δεν έλειψαν τα γνωστά και χιλιοειπωμένα άρθρα γνωστών δημοσιογράφων στα τοπικά ΜΜΕ που συνεχίζονται και μετά τα τελευταία γεγονότα για την «άσχημη κατάσταση στη Χαλυβουργία».

Οι συνάδελφοι στη Χαλυβουργία πολύ σύντομα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χτυπήματα του Μάνεση. Στην ΑΓΕΤ η εργοδοσία μετά τις μειώσεις που έφτασαν ακόμα και τα 500 Ευρώ για να μην γίνουν απολύσεις ζήτησε 86 εθελούσιες. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη και καμία αναμονή.

Σαν Συνδικάτο δε θα κουραστούμε να παλεύουμε για το δίκιο των εργατών. Για να σηκώσουν κεφάλι όλοι οι μεταλλεργάτες, και βέβαια οι Χαλυβουργοί, ώστε να διεκδικήσουν αυτά που τους κλέβουν τα αφεντικά τους, το μεροκάματό τους, τη ζωή τους. Οι συνάδελφοι στη Χαλυβουργία πρέπει να εμπιστευτούν το Συνδικάτο του «ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΑ» αλλά και να βρουν οι ίδιοι τη δύναμη να αντιπαλέψουν την επίθεση της εργοδοσίας. Πετώντας στην άκρη υποταγμένους και προσκυνημένους συνδικαλιστές και αναδεικνύοντας τίμιους και αγωνιστές εργάτες που σίγουρα υπάρχουν μέσα στο εργοστάσιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει