Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου: Απάντηση στο άηθες λιβελογράφημα της Διοίκησης του ΕΚΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δεν θα πούμε πολλά για τον οχετό της ανακοίνωσης του ΕΚΒ, παρά μόνο ότι δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Οι πιο καραμπινάτοι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έχουν κάνει επιστήμη τα σωματεία – σφραγίδα, τη λοβιτούρα και τις συμφωνίες με τους εργοδότες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει η ντροπή τους από τη συμφωνία με την εταιρία «ΑΒ Βασιλόπουλος» για τις εκλογές στο Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων που η εργοδοσία έφερνε μέχρι και με βανάκια της επιχείρησης, με απειλές και τρομοκρατία τους, εργαζόμενους για να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεχής όμως επίκληση 51 εργατών που δήθεν «απέρριψε» η Διοίκηση του Συνδικάτου μας, όταν στη Γενική Συνέλευση ήρθαν 8, οι οποίοι αρνήθηκαν να εγγραφούν αν και κλήθηκαν πάμπολλες φορές και οι οποίοι ήρθαν μόνο και μόνο για «να το διαλύσουμε αυτό εδώ» όπως έλεγαν και όταν στις αρχαιρεσίες ήρθαν όλοι και όλοι 16 και έκαναν ένσταση με κάποιους από τους οποίους μάλιστα να μην ξέρουνε τι γίνεται όπως φάνηκε στη συζήτηση, όλα αυτά φανερώνουν ξανά το πώς μεταχειρίζονται τους εργάτες. Τους θέλουν μακριά από τη συμμετοχή, τη συζήτηση, το να παίρνουν αποφάσεις, να αγωνίζονται. Αυτό δεν τους πέρασε στο Συνδικάτο μας και με τις κινήσεις τους, αρκετοί εργάτες από τους χώρους που επικαλούνται άρχισαν να τους αντιμετωπίζουν πιο ανοιχτά και να παίρνουν θάρρος, βλέποντας ότι έχουν αποκούμπι απέναντι στους εργοδοτικούς.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες, λοιπόν, που με πρόσχημα τις τράπεζες, οι εργοδότες βρήκαν αφορμή να βγάλουν πάλι τα νύχια τους απέναντι στους εργάτες, το προεδρείο της Διοίκησης του ΕΚΒ μαζεύεται βγάζει ανακοίνωση εκατοντάδων λέξεων για το ΠΑΜΕ.

Αλήθεια για τους εργοδότες έβγαλαν κάτι και αν ναι τι; Όμως τελικά, αυτές είναι οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει