Συνεχίζονται οι αστυνομικές εξορμήσεις με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Οι γενικές εξορμήσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, καθώς και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας αυτών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο (3/4-05-2014) και στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί-οχήματα) προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ελέγχθηκαν:

– 1.237 άτομα και
– 1.049 οχήματα

βεβαιώθηκαν συνολικά 355 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

– 337παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
– 12 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
– 6 λοιπές παραβάσεις

προσήχθησαν 82 άτομα και ειδικότερα:
– 32 ημεδαποί και
– 50 αλλοδαποί

συνελήφθησαν 2 άτομα και ειδικότερα:

– 1 άτομο, για καταδικαστικές αποφάσεις, και
– 1 άτομο, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε την (02-05-2014) εστιάζοντας στην καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου (παραεμπορίου) και άλλων μορφών παραβατικότητας. (σχετ: το από 05-05-2014 Δελτίο Τύπου)

Τονίζεται επίσης ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις είναι στοχευμένες, έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων, με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει