Συνεχίζονται οι εγγραφές στα τμήματα ξένων γλωσσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ξεκίνησαν με επιτυχία και συνεχίζονται οι εγγραφές για τα επιμορφωτικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Ο «Δίαυλος» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για όλους όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στις ποικίλες δράσεις του, που πρωτοποριακά ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια στη πόλη του Βόλου. Συνεχίζει πάντα στο ίδιο φιλικό κλίμα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες με υπευθυνότητα και κύρος. Γίνεται πέρασμα και τόπος συνάντησης για μαθήματα, σεμινάρια, βιβλία, πληροφορίες, Internet, εικαστικές εκθέσεις και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πολιτιστικές παρεμβάσεις, κάνοντας τη δική του πρόταση για τις τέχνες και τον πολιτισμό μέσα από προγράμματα απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου. Φέτος στο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού εντάσσεται η επαφή με την κουλτούρα και τη γλώσσα διαφόρων χωρών και δημιουργούνται τα παρακάτω τμήματα:

ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκική περιλαμβάνει λέξεις Αραβικής και Περσικής προέλευσης. Η χρήση των παροιμιών και ρήσεων αποτελεί μία από τις σημαντικές παραμέτρους που προσδίδουν ζωντάνια και πυκνότητα νοήματος στο λόγο. Η τουρκική γλώσσα έχει δανειστεί από την Ελληνική πολλές λέξεις, κυρίως επιστημονικούς όρους, μέσω ξένων γλωσσών και ιδίως της Γαλλικής. Δανείστηκε λέξεις ελληνικές και απευθείας από τη γλώσσα μας, όπως δανειστήκαμε άλλωστε κι εμείς. Είναι γεγονός ότι η γλωσσική μεταρρύθμιση στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια στοχεύει στην κάθαρση της τουρκικής γλώσσας από ξένα στοιχεία, κυρίως αραβικά και περσικά και δευτερευόντως ελληνικά. Γιατί η γλώσσα της εποχής της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν ανάμεικτη με αραβικές και περσικές λέξεις, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν και στη σύγχρονη τουρκική γλώσσα.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Μιλιέται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Μετά τα Αγγλικά τα Ισπανικά μπορούν να θεωρηθούν σαν η δεύτερη πλέον σημαντική γλώσσα στον κόσμο. Η Ισπανική είναι η μοναδική που αποτελεί την επίσημη γλώσσα 21 χωρών σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι εκφράζει την κουλτούρα διαφορετικών μεταξύ τους χωρών την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

ΡΩΣΙΚΑ

Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ρωσία είναι παμπάλαιοι μια που τα δυό κράτη συναντιόνται πολλές φορές στην διάρκεια της ιστορικής τους πορείας έχοντας κοινό θαλασσινό άρρηκτο σύνδεσμο τον Εύξεινο Πόντο. Η Ρωσική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών και συγκεκριμένα στον ανατολικοσλαβικό της κλάδο μαζί με την Ουκρανική και τη Λευκορωσική. Στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια ανήκουν οι περισσότερες γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική. Είναι η μια από τις έξι επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε και χρησιμοποιείται από 250 εκατομμύρια άτομα. Διαθέτει μια αξιοζήλευτη λογοτεχνία που μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες. Άλλωστε αυτή η γλώσσα με το πλούσιο λεξιλόγιο, έκαναν τον Πούσκιν, τον Τσέχοφ, τον Τολστόι και τόσους άλλους διεθνώς γνωστούς και αγαπητούς. Στη Ρωσική γλώσσα γράφτηκαν εξαίσια δημιουργήματα που διαβάζονται σε όλο τον κόσμο και κάνουν τους Ρώσους να νιώθουν περήφανοι για τη γλώσσα τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ας επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος Τοπάλη 14 με Δημητριάδος στο τηλέφωνο 24210 25363 για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει