Συνεχίζουν δυναμικά οι καθαρίστριες-ες την διαμαρτυρία τους

Αντιδρούν στην χρησιμοποίηση συνεργείου καθαρισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Σωματείο καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας μετά από απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου, προχώρησε σε στάση εργασίας μιας ώρας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 π.μ. στο Συνέδριο του Τμήματος Ιχθυολογίας.

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε ενάντια στην απόφαση των υπευθύνων του Συνεδρίου του Τμήματος Ιχθυολογίας, να αναθέσουν την καθαριότητα του κτιρίου της Γεωπονικής Σχολής σε ιδιωτικό συνεργείο για την κάλυψη των αναγκών διήμερου Συνεδρίου. Στην στάση εργασίας παραβρέθηκαν συνδικαλιστές Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Σωματείων καθώς και σύσσωμη η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών, οι οποίοι στην συνέχεια προχώρησαν σε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής και τους υπευθύνους του Τμήματος Ιχθυολογίας.

Στην συνάντηση οι παρευρισκόμενοι συνδικαλιστές δήλωσαν την αντίθεσή τους με την χρησιμοποίηση συνεργείου καθαρισμού μέσα στο Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας των αγώνα των εργαζόμενων καθαριστριών.

unnamed222.jpg

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κοσμήτορα και των υπευθύνων του Τμήματος πως δεν θα ξαναμπεί συνεργείο καθαρισμού και θα κάνουν προσπάθειες να βρουν τρόπο επίλυσης του ζητήματος σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, η συζήτηση έληξε με φανερή την ενόχληση τους για τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι συναδέλφισσες στην Γεωπονική σχολή, για ζητήματα που αφορούν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και καλύτερων συνθηκών εργασίας. Δηλώνουμε πως το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν το υποβαθμίζουν οι κινητοποιήσεις τόσο των εργαζομένων σε αυτό όσο και των φοιτητών, αλλά οι πολιτικές Κυβέρνησης και ΕΕ και η συνεχής υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας.

Μετά από τόσα χρόνια αγώνων για να φύγουν οι μεγαλοεργολάβοι από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που τόσα χρόνια ”ρήμαζαν” τις συναδέλφισσες και έχουν κτίσει αμύθητες περιούσιες στις πλάτες τους, δηλώνουμε με τη στάση μας ότι δεν δεχόμαστε κανέναν εργολάβο ή συνεργείο καθαρισμού εντός των Σχολών αλλά και γενικότερα σε κανένα δημόσιο κτίριο. Η σημερινή μας κινητοποίηση δίνει μια μεγάλη απάντηση σε όλους όσους ”τρίβουν τα χέρια τους” να ”μπάσουν” ιδιώτες στα Πανεπιστήμια και σε όλα τα υπόλοιπα δημόσια κτίρια (Σχολεία κ.α).

unnamed333.jpg

Δεν θα το επιτρέψουμε! Θα μας βρουν μπροστά τους! Το να μπει εργολάβος στην καθαριότητα του ιδρύματος θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις καθαρίστριες, τα δικαιώματά τους και την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, όσο και για την ίδια την υγιεινή του Πανεπιστημίου και την υγεία φοιτητών και εργαζομένων σε αυτό. Επιχειρηματίες και επιχειρηματικά κριτήρια δεν έχουν θέση μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου να ενώσουμε τις φωνές μας, και να απαιτήσουμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Ή ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

unnamed111.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει