Συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας: Κάλεσμα προς εργαζόμενους της ΒΕΜΕΚΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εργαζόμενοι της ΒΕΜΕΚΕΠ,

διανύουμε τα τελευταία 7 χρόνια την πιο πρωτόγνωρη επίθεση του κεφαλαίου, των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε. στην προσπάθεια να αφαιρέσουν τα κεκτημένα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης του προηγούμενου αιώνα. Στόχος τους μέσα από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων να φτηνύνουν ακόμη περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης για την κερδοφορία μιας χούφτας καπιταλιστών.

Το ίδιο συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση βαδίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων ολοκληρώνοντας τον πιο βρώμικο ρόλο της στην κατάργηση των εναπομείναντων δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων.

Μετά την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου δεν μένει κανένας απείραχτος, ούτε οι σημερινοί συνταξιούχοι, ούτε οι σημερινοί εργαζόμενοι που θα βγουν στην σύνταξη.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που υπέγραψαν η πλειοψηφία των αστικών κομμάτων του ευρωμονοδρομου.

Βέβαια δεν σταματάνε εδώ γιατί οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της Ε.Ε. είναι να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα μέτρα των μνημονίων και ότι έχει σχέση με τις εργασιακές σχέσεις, τις ομαδικές απολύσεις, το νόμο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης… για να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και στην δημιουργία των σύγχρονων σκλάβων του 21του αιώνα.

Εργαζόμενοι της ΒΕΜΕΚΕΠ,

και στο εργοστάσιο που εργάζεστε επανειλημμένα η εργοδοσία εφάρμοσε όλο το οπλοστάσιο των αντεργατικών νόμων που έχουν άμεσα σχέση με τις αμοιβές σας, όπως η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις με το μπλοκάκι και οι απολύσεις των συναδέλφων σας που έχουν γίνει πρόσφατα.

Όλα αυτά είναι τυχαία; Όχι!!!

Ειδικά στην περίπτωση της συν. Τασολάμπρου Χρυσούλας η απόλυση της είναι καραμπινάτη συνδικαλιστική δίωξη γιατί η συναδέλφισσα, είναι ταμίας του Συνδικάτου Μετάλλου « Μήτσος Παπαρήγας», μέλος στην σημερινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και εκλεγμένη αντιπρόσωπος από το σωματείο σας για την ΠΟΕΜ και το ΕΚΒ. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση σας. Μην αφήσετε την εργοδοσία να υποτάξει εσάς και το επιχειρησιακό σας σωματείο, στα αντεργατικά σχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα Εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις κ.α..

Συζητήστε όλα αυτά στην Γενική Συνέλευση σας και πάρτε απόφαση για την συμμετοχή σας στην κινητοποίηση των σωματείων και φορέων έξω από τα Δικαστήρια Βόλου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 09.00πμ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να σταματήσουμε τις απολύσεις και ειδικά αυτές που αφορούν για την συνδικαλιστική δράση, να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδελφισσά σας.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς: «Όλοι για έναν και ένας για όλους!»

Η Δύναμη είναι στα χέρια σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει