ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Κατεδαφίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας με το λουκέτο του ΕΟΠΥΥ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στo e-Volos.gr:

Η ακραία νεοφιλελεύθερη και άκρως επικίνδυνη για τον τόπο μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με μια κίνηση πρωτοφανούς κυνισμού και αναλγησίας βάζει λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ Βόλου και Αλμυρού αλλά και όλης της χώρας, πριν καν μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος Γεωργιάδη.

Στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μπαίνει λουκέτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μνημονιακός στόχος της πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας, και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική κυριολεκτικής εξόντωσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων δεν είμαστε απλά οργισμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να μπει λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού μέτρου που επιβλήθηκε στην υγεία καθώς και η ισότιμη, δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι δομές του πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ πρέπει να παραμείνουν όλες ανοιχτές. Δεν νοείται η στέρηση της δυνατότητας ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στην πρόσβαση σε γιατρούς και υπηρεσίες. Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις δεν αποτελούν δρόμο προς τη μεταρρύθμιση αλλά προς την πλήρη απορρύθμιση του συστήματος.

Παλεύουμε για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει