Σύλλογος συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας: Καταδικάζουμε τις 45 ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας καταδικάζει την απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας να εγκρίνει την «αίτηση-απαίτηση» της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στο Ασπρόπυργο, του Μάνεση για να προχωρήσει στις 45 ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και των δεσμεύσεων απέναντι τους. Ενωμένοι, χτυπούν τους εργάτες και όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή.

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Ασπρόπυργο και στο Βόλο να είναι σίγουρη, ότι ο Μάνεσης δεν θα σταματήσει εδώ και θα εκμεταλλευτή τα πάντα για να προστατεύσει τα κέρδη του όπως το έκανε και στο παρελθόν με συνεχόμενους εκβιασμούς, τις απολύσεις, την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, τις μειώσεις των μισθών.

Οι χαλυβουργοί του Βόλου πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα, ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα(από των απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Ασπρόπυργου) δεν κέρδισαν τίποτα. Αντίθετα έδωσαν δυνατότητα στον Μάνεση να κερδίσει χρόνο και να περάσουν τα σχεδία του.

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και στα δυο εργοστάσια- όπως στο σύνολο των εργαζομένων- είναι ενιαία και σχετίζεται άμεσα με τον ανταγωνισμό στον κλάδο, που οξύνθηκε σε συνθήκες κρίσης και γ΄ αυτό ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, όλης της Εργατικής Τάξης μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην επίθεση που δέχεται η ελληνική οικογένεια από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., των ξένων και των ντόπιων βιομηχάνων.

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας, δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των εργατών της Χαλυβουργίας και τους καλεί να σηκώσουν το ανάστημα τους για να βάλουν φραγμό στις απαιτήσεις του Μάνεση και στις αντιλαϊκές πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αποδειγμένα υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Τέλος, καλούμε όλους τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αγωνιστικά στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στην Αθήνα, στις 19 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα ενάντια στην κατάργηση του Ασφαλιστικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει