Σώματειο Καθαριστριών Μαγνησίας: 8 Ιούνη απεργούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟIΔΙΑ!

Απεργιακή συγκέντρωση 10.30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιούνη, μετά από πρόταση της Διοίκησης του Σωματείου αποφάσισε :
Να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη 2016 για τους εργαζόμενους του κλάδου καθαριότητας, μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων τόσο των Εκπαιδευτικών όσο και των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καμία απόλυση! Καμιά εργαζόμενη να μη βρεθεί στο δρόμο!

Καμία μείωση μισθού, Επαναφορά των μισθών για όσους εργαζόμενους μειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια κα). Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία. Ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.
Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Διεύρυνση της παροχή ατομικών ειδών προστασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα και των δημοσίων σχολείων (ΙΔΑΧ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)
Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά – απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων εργαζόμενων. Οι καθαρίστριες παραμένουμε σταθερά σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κάθε μέρα είναι ίδια μέρα χωρίς να αλλάζει τίποτα!

Τις περασμένες ημέρες στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που βρισκόμαστε, συναντηθήκαμε με τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας.

Δεν έδωσε απάντηση για:

Τη μονιμοποίηση των 8.500 εργαζόμενων με καθεστώς σύμβασης που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις επανωτές συμβάσεις, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα για το αύριο. Ως σήμερα η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον «αέρα» και δεν διασφαλίζεται για καμία συνάδελφο η εργασία της παρόλο που εργάζονται στα σχολεία 12 και πλέον χρόνια!

Την ολοκλήρωση της μετατροπής των συμβάσεων σε όλους τους δήμους για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αόριστου χρόνου που δουλεύουν με μερική απασχόληση από μισή έως 4 ώρες, (που με τον αγώνα μας αναγκάσαμε την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο για τη μετατροπή τους σε πλήρη απασχόληση).

Να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς των 3.000 περίπου καθαριστριών αορίστου χρόνου, 8ωρες που κάνουν όλες τις δουλειές ακόμα και την καθαριότητα των νεκροταφείων, μετά την ένταξή τους στους δήμους.

Να φύγουν τώρα οι εταιρείες καθαρισμού και τα συνεργεία από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Μας εμπαίζουν ξανά με τα ίδια τεχνάσματα (διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ΚΟΙΝΣΕΠ, μετάθεση ευθυνών, παραπομπή λύσης στο μέλλον κ.α.) συγκυβέρνηση, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές όπως και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος-καμία εργαζόμενη να βρίσκονται εκτεθειμένοι, να μην γνωρίζουν τι «ξημερώνει» αύριο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!

Καλούμε τις εργαζόμενες καθαρίστριες να οργανωθούν στο σωματείο τους!
Όσο βρισκόμαστε ανοργάνωτες τόσο πιο εύκολα θα γινόμαστε σάκος του μποξ, παιχνίδι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης, της εργοδοσίας.

Μας αντιμετωπίζουν ως κόστος σε κάθε οργανισμό, σε κάθε φορέα!
Στο όνομα του χαμηλού κόστους, των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συνεργεία καθαρισμού και των ατομικών συμβάσεων, έχουν φτάσει το ωρομίσθιο μας στο 1,20 ευρώ!

Και παράλληλα μας αφήνουν απλήρωτες για μήνες!
Δεν πάει άλλο! Δε μπορούμε να πάμε πιο κάτω!

Είμαστε εργαζόμενες που δουλεύουμε σκληρά στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει