Τα 3 καλά της γης «Ο άρτος, ο οίνος και το έλαιον», από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Ινστιτούτο ανάπτυξης Πηλίου διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο ΤΑ 3 ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ «Ο ΑΡΤΟΣ, Ο ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΝ».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23, 24, 25 Αυγούστου 2013 στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Πάου. Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση επισκεπτών – καταναλωτών για την τόνωση της τοπικής αγοράς αλλά και ενημέρωση – ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.

Υπέροχα τοπικά προϊόντα, πλούσια λαογραφικά στοιχεία γεύσεις παραδοσιακής μαγειρικής από το ψωμί, το κρασί και το ελαιόλαδο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο αυτό στην Πάο Αργαλαστής. Δεκάδες επαγγελματίες, εθελοντές, πολιτιστικοί σύλλογοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τον τόπο μας μέσα από μια ποικιλία προϊόντων.

Παράλληλα επισκέπτες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πλούσια δρώμενα και φυσικά να γευτούν ολόφρεσκες τοπικές νοστιμιές.

Η βραδιά στις 23 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στο σιτάρι. Θα παρακολουθήσουμε δρώμενα από το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού από αρτοποιούς της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεις οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν αρτοσκευάσματα τα οποία στη συνέχεια θα ψηθούν. Θα βραβευτούν τα καλύτερα αρτοσκευάσματα.

Η βραδιά στις 24 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον οίνο. Θα γίνει γευσιγνωσία στα κρασιά του Πηλίου και στα κρασιά της Θεσσαλίας. Θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να γνωρίσει την γευσιγνωσία και τα μυστικά της.

Η βραδιά στις 25 Αυγούστου θα είναι αφιερωμένη στο έλαιο. Θα γίνουν γευσιγνωσίες των προϊόντων από γευσιγνώστες ενώ όλες οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με χορευτικά συγκροτήματα και Πηλιορείτικη μουσική.

Στις 25 Αυγούστου στις 08:00πμ θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάου χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βελεστίνου κκ Δαμασκηνού προς τιμή και ευλογία των σιτοπαραγωγών, των οινοπαραγωγών και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής του Πηλίου.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σε κάθε εκδήλωση θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ανάπτυξης Πηλίου τόνισε κος Στέργιος Παπαϊωάννου τόνισε: Είναι ακόμη μια εκδήλωση για να τιμήσουμε τα 3 καλά της γης «τον Άρτον, τον Οίνον και το Έλαιον» και τους παραγωγούς τους που μόχθο και κόπο προσφέρουν σε μας τα αγαθά αυτά. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις αυτές μαθαίνουν οι νέοι μας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας και στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών – καταναλωτών για την τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά και η ενημέρωση – ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής
Καλούμε όλους τους φίλους, γνωστούς και επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και τους υποσχόμαστε αξέχαστες βραδιές.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος,

Στέργιος Παπαϊωάννου

Afisa.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει