Την Αμαλιάπολη Αλμυρού επισκέφτηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας πραγματοποίησε, την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013, επίσκεψη στη Τοπική Ενότητα της Αμαλιάπολης Αλμυρού, όπου συνομίλησε με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το τοπικό συμβούλιο Αμαλιάπολης οι κ.κ. Αγαπητός Χριστέλλος, πρόεδρος και ο κ. Νικογιάννης Στάθης, ο κ. Καραγιάννης Στάθης από τον Αθλητικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο και ο κ. Μάντζιος Αναστάσιος από την Κίνηση Νέων Αμαλιάπολης (ΚΙ.ΝΕ.Α.).

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν διάφορα προβλήματα όπως:
· Η αντίθεση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της περιοχής στην εγκατάσταση ιδιωτικού λιμένα στην Αμαλιάπολη σε συνολική έκταση (χερσαία και θαλάσσια 120 στρεμμάτων), έργο για το οποίο αρχικά έχει δοθεί προέγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αντίθετα τονίστηκε η ανάγκη να γίνει μελέτη δημιουργίας λιμενοβραχίονα στην περιοχή για προσάραξη τουριστικών και αλιευτικών σκαφών ώστε να τονωθεί ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής και να εξυπηρετούνται οι αλιείς, καθώς επίσης και η ανάγκη για την ανάδειξη νέων παραλιών.
· Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, όπου είναι ακατάλληλο και παλιό και η αποπεράτωση του φράγματος Μαυρομάτη, καθώς το νερό της Αμαλιάπολης είναι μόνο από γεωτρήσεις.
· Η αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή, η μελέτη του οποίου βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται η σχετική επιχορήγησή του.
· Θέματα καθαριότητας και επέκτασης της ανακύκλωσης στο χωριό.
· Η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή για τους νέους, καθώς σύμφωνα με τον αθλητικό σύλλογο, χώρος υπάρχει (αποχαρακτηρισμός παλιού σκουπιδότοπου 10 στρεμμάτων). Ο αθλητισμός συσπειρώνει, ανανεώνει και δημιουργεί συλλογικό πνεύμα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών.

Στη συζήτηση επικράτησαν γενικώς ζητήματα που αφορούν τους νέους στην περιοχή, όπως το μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία μας σήμερα και είναι αυτό της απασχόλησης των νέων και της ανάγκης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είτε στην αγροτική οικονομία είτε αλλού, ώστε να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν. Επίσης τονίσθηκε η πρόθεση των νέων της περιοχής, μέσω του συλλόγου τους να οργανώσουν μουσικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή τοπικών ερασιτεχνικών σχημάτων, ώστε να αναδειχθούν τόσο η περιοχή, όσο και νέοι καλλιτέχνες.

Ο Βουλευτής, μεταξύ άλλων, δήλωσε, ότι θα μελετήσει και θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα της περιοχής της Αμαλιάπολης με την ανάδειξή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει