Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ανεργία ώρα μηδέν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση που κυβερνά τον τόπο μας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταστρατηγόντας το Σύνταγμα, που υπηρετεί πιστά τις εντολές της Τρόικα, οι 1.000.000. δεν είναι αρκετοί…

Με φόντο την πλήρη διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κοινωνικών δομών και φορέων, την πλήρη αποδόμηση υγείας – παιδείας και πολλά ακόμη, στο στόχαστρο τώρα μπήκε και ο ΟΑΕΔ.

Για τους άνεργους η κατάσταση έχει ως εξής: μειώσεις των επιδομάτων ανεργίας και άλλων παροχών, φραγμούς στα 400 ημερήσια επιδόματα στην τελευταία 4ετία για δικαίωμα νέου επιδόματος, περιορισμός των εποχικών, δήθεν προγράμματα «κατάρτισης – απασχόλησης» ή «κοινωφελή» με ψίχουλα για λίγους που ετοιμάζουν το κλίμα για νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ταλαιπωρία των ανέργων σε ατελείωτες ουρές για μία ανανέωση κάρτας, κλπ.

Για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ (που θεωρήθηκαν πολλοί) και στο έργο τους οργανισμού έχουν ανατεθεί τα εξής: 1.000.000 άνεργοι. 500.000 ωφελούμενοι-ενταγμένοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 100.000 επιχειρήσεις ενταγμένες στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 50.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού. Κατάρτιση 300.000 εργαζόμενων μέσω του ΟΑΕΔ από τα προγράμματα ΛΑΕΚ. Φοίτηση 14.000 νέων σε 51 σχολές μαθητείας και 31 ΙΕΚ του Οργανισμού. Επιδότηση ενοικίων. Επιδότηση επιτοκίων. Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ανεκτέλεστα προγράμματα, πλέον η συγκυβέρνηση αποφάσισε η μοίρα τους να είναι διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Άραγε όταν συμβεί αυτό και απολυθεί όλο το «πλεονάζον» προσωπικό από τον ΟΑΕΔ, θα εμφανιστούν ως δια μαγείας ιδιωτικές εταιρείες που θα εξυπηρετούν τους ανέργους; Τα 7 δις που χρωστάει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ άραγε δεν είναι ένα υπεραρκετό ποσό για να καλυφτούν στρατιές ανέργων; Η μήπως το 80% της χρηματοδότησης του ΟΑΕΔ από τα ασφαλιστικά ταμεία εργαζομένων- εργοδοτών επιβαρύνει κι αυτό τον κρατικό προϋπολογισμό; Τον περασμένο Νοέμβρη βάσει Ν. 4093/12 ο ΟΑΕΔ εξαιρούνταν από τη διαθεσιμότητα και τώρα ξαφνικά, μειώθηκε τόσο η ανεργία στη χώρα που χρήζει ένταξης σε διαθεσιμότητα ο οργανισμός;

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ απάντησαν με 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Αυγούστου, ζητώντας την κατανόηση των ανέργων που δεν θα εξυπηρετούνταν τις δύο αυτές μέρες, των ανέργων που καθυστερήθηκε η πληρωμή του επιδόματός τους, καθώς ο κεντρικός server (ως δια μαγείας) ήταν πεσμένος κατά το διήμερο της απεργίας, κάτι για το οποίο οι εργαζόμενοι δε φέρουν καμία ευθύνη.

Παρολαυτά,η απόφαση της Ένωσης Υπαλλήλων Κ.Ελλάδας, σήμερα Τρίτη 6/8/2013, ήταν η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά πανελλαδικά μειοψήφησε. Η Ομοσπονδία αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων και επανεξέταση των δράσεων που θα αναλάβουν οι εργαζόμενοι μετά το δεκαπεντάυγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΕΔ αλλά και όλων των ανέργων, δηλώνει τη συμπαράσταση του στον αγώνα τους και καλεί σε συμπαράταξη και συμπαράσταση το ΕΚΒ, φορείς και σωματεία της Μαγνησίας, τους πολίτες του Νομού μας αλλά και όλους τους ανέργους και τους υπαλλήλους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα που απειλούνται από καθεστώτα διαθεσιμότητας και απολύσεων, απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση της υποτέλειας.

Μέχρι την ανατροπή. Ή εμείς ή αυτοί.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει