Τοπογραφική αποτύπωση της Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Τοπογραφική αποτύπωση της Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Στην τοπογραφική αποτύπωση της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προκειμένου να υπάρξει μια νέα ξεκάθαρη εικόνα της επιφάνειας των ιδιοκτησιών που συνδέεται μεταξύ άλλων και με το ζήτημα των εσόδων.
Χθες συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων ορίστηκε ο ανάδοχος ο οποίος θα αναλάβει να εκπονήσει τη μελέτη τοπογραφικής αποτύπωσης της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής.
Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, η αμέσως προηγούμενη τοπογραφική αποτύπωση της Β’ ΒΙΠΕ, ήταν πριν αρκετά χρόνια. Από τότε βέβαια πολλά πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει στο θέμα του καθεστώτος των ιδιοκτησιών, αλλά και στο μέγεθος των ιδιοκτησιών. Επομένως χρειάζεται να προκύψει μια νέα ξεκάθαρη εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης με την επιφάνεια των ιδιοκτησιών, ώστε να δοθεί και η αντίστοιχη προοπτική ανάπτυξης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Για το Δήμο το θέμα συνδέεται και με τα έσοδα μέσω της είσπραξης των δημοτικών τελών, όπου επιχειρείται να υπάρξει μια ορθολογική διαχείριση.
Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «για το Δήμο μας η Β’ ΒΙ.ΠΕ. αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, ώστε να διαμορφώνουμε όρους χρηστής και ουσιαστικής συνεργασίας με τα οφέλη να διαχέονται στην τοπική κοινωνία».

Άρχισαν
οι έλεγχοι
από ΕΛΓΑ

Κλιμάκιο των ελεγκτών του ΕΛΓΑ μετέβη χθες στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου επισκέφθηκαν περιοχές καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όπως στο Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο, τη Χλόη και την περιοχή του Περιβλέπτου όπου υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την προχθεσινή χαλαζόπτωση. Μαζί με το κλιμάκιο των ελεγκτών βρίσκονταν και οι γεωπόνοι του Δήμου.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι ζημιές μεγάλες. Οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν και τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου εντός ημερών, ενώ οι γεωπόνοι του Δήμου θα έχουν συνεχή επικοινωνία μαζί τους. Η εκτίμηση του Δήμου είναι πως οι έλεγχοι θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, ώστε να μην καθυστερήσει και η αποζημίωση.

Συνάντηση με
αντιπεριφερειάρχη

Με τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Γιώργο Καλτσογιάννη θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη στο Δημαρχείο η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου αναμένεται να συζητηθούν διάφορα θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Από πλευράς Δήμου υπάρχει ένας ολόκληρος σχεδιασμός με έργα και έτοιμες μελέτες που αναζητούν πηγές χρηματοδότησης, ενώ η συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη εντάσσεται και στο πλαίσιο της εξεύρεσης των καλύτερων τρόπων οικονομικής τροφοδότησης των σχεδιασμών του Δήμου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει