Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας για το συλλαλητήριο της Τετάρτης

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, στην Πλ. Πανεπιστημίου στις 18:30. ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση:

Εργαζόμενες –εργαζόμενοι, νέοι και νέες, άνεργοι και συνταξιούχοι

Στείλτε αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:

  • Δεν θέλουμε οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά, να είμαστε άνεργοι, και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο, με μεροκάματα πείνας, ακόμη και τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

  • Δεν θέλουμε ως εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο ως άνεργοι, να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.

  • Δεν θέλουμε να μας αρμέγουν συνεχώς με τις ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, με τα φορολογικά χαράτσια και άλλους κεφαλικούς φόρους, και όλη αυτή η λαϊκή αφαίμαξη να δίνεται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με 10αδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια, που θησαυρίζουν απ’ τον ιδρώτα μας.

  • Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, εσείς, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί υπηρέτες σας, δεν πρόκειται ν’ αλλάξετε. Γι’ αυτό καθημερινά όλο και περισσότεροι θα μπαίνουμε στη μάχη ενάντιά σας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται, αν δεν σας ανατρέψουμε. Και αυτό θα κάνουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ γιατί ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

Έχουμε τη δύναμη να σας δυσκολέψουμε, να σας καθυστερήσουμε και να εμποδίσουμε:

  • Την παραπέρα μείωση των μισθών και ημερομίσθιων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απορρύθμιση του χρόνου εργασίας.

  • Τη δραστική μείωση των συντάξεων, κυρίως των επικουρικών, των εφάπαξ και όσων έχουν απομείνει στα αποθεματικά των ταμείων, που κινδυνεύουν με νέο κούρεμα.

  • Τις απολύσεις που γενικεύονται, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, όσες ώρες, όσες ημέρες απαιτεί ο εργοδότης.

  • Τα άγρια φορολογικά χαράτσια, τις ληστρικές ανατιμήσεις στο ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, το πετρέλαιο και στα αλλά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Την μετατροπή της παιδείας, της πρόνοιας, της υγείας, το φάρμακο σε χρυσωρυχεία για τους έμπορους καπιταλιστές που λυμαίνονται αυτούς τους τομείς.

  • Την παράδοση του δημόσιου πλούτου (της γης, του ορυκτού πλούτου, της θάλασσας και των ακτών, των λιμανιών, των δρόμων, του αέρα, των πάντων) στα ντόπια και ξένα τρωκτικά.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά – μαζικά στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 6:30 το απόγευμα

Πλατεία Πανεπιστημίου

Γραμματεία Μαγνησίας Π.Α.ΜΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει