Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την καταδίκη του Φ. Λοΐζου ( Γέροντα Παστίτσιου )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εκφράζει την ανησυχία του για το πλήγμα που δέχτηκε το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης μετά την καταδίκη σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή του Φίλιππου Λοϊζου, ο οποίος έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο ως Γέροντας Παστίτσιος.

Το δικαίωμα στην άσκηση ελεύθερης σάτιρας, όπως προβλέπει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελεί ουσιώδες κεκτημένο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Η παραβίασή του θέτει σε κίνδυνο τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, και μικραίνει την απόσταση Αθήνας-Τεχεράνης..

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το κατηγορητήριο προήλθε από τον προφυλακισμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστο Παππά, ο οποίος μετά την είσοδο στην βουλή, του κόμματός του, προσπάθησε να ξεφορτωθεί το παγανιστικό παρελθόν του ιδίου και της οργάνωσής του, με στόχο να δείξει ένα θεοσεβούμενο πρόσωπο για να πάρει με το μέρος του κομμάτι της κοινωνίας. (Να υποθέσουμε ότι, έστω σε εσωκομματικές διαδικασίες, ζήτησε από τον συναγωνιστή του Γιώργο Γερμενή, ή «Καιάδα», να αποκηρύξει τα τραγούδια του που προσβάλουν τα Θεία και υμνούν το διάβολο).

Τέλος, μπορεί στην δύσκολη εποχή μας να ελέγχεται ποινικά η εξύβριση των θείων, τα κηρύγματα μίσους όμως μπορούν να γίνονται ελεύθερα χωρίς κανένας μηχανισμός

να δείχνει ότι ενοχλείται.

20/01/2014

Μπορεί επίσης να σας αρέσει