Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για Αρβανιτίδη και Χαλυβουργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταγγέλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας της «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.» στον Αλμυρό Μαγνησίας, όπου κινδυνεύουν με απόλυση 11 εργαζόμενοι και το προσωπικό παραμένει απλήρωτο τους 4 τελευταίους μήνες όπως και στα υπόλοιπα 3 καταστήματα στο Βόλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο του Αλμυρού «Από καιρό το Σουπερ Μάρκετ υπολειτουργεί καθώς παρατηρούνται ελλείψεις στην τροφοδοσία με εμπορεύματα, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν διασφαλίζει την πληρωμή των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης στους εργαζόμενους, σε περίπτωση που αυτή βάλει λουκέτο, καθώς η βιωσιμότητά της τίθεται σε αμφισβήτηση.»

Παράλληλα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στον Αλμυρό προχώρησαν σε διήμερη απεργία την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική 48ωρη απεργία που αποφάσισε η Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων, μετά την πιο ωμή πράξη απεργοσπαστικής βίας της εργοδοσίας με το κλείσιμο των καταστημάτων Ν. Πέλλας.

Η ίδια αντεργατική εκβιαστική πολιτική εφαρμόζεται και στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας, όπου με πρόταση της Διοίκησης συνεχίζονται οι μειώσεις μισθών κατά 12,5% για άλλους 3 μήνες και ορίστηκε μία μέρα εκ περιτροπής εργασίας. Διαφορετικά μπαίνει εκβιαστικά το δίλημμα των 100 απολύσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενώ έχουνε χαθεί ήδη 40 θέσεις εργασίας καθώς δεν ανανεωθήκανε οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Το ίδιο λοιπόν πρόσωπο του ωμού εκβιασμού των εργαζομένων με απολύσεις και μειώσεις μισθών, επωφελούμενο των αντιεργατικών νόμων των μνημονίων της συγκυβέρνησης, βλέπουμε τόσο σε Ιδιωτικό Τομέα όσο και στο Βιομηχανικό κλάδο στην περιοχής μας.

Ως Τμήμα Εργατικής Πολιτικής στο πλευρό των εργαζομένων καταγγέλουμε τις Διοικήσεις της «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.» και της Χαλυβουργίας, και καλούμε σε αλληλέγγυα συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, όλους τους πολίτες της Μαγνησίας, φορείς και σωματεία της περιοχής.

Όλοι μαζί για την ανατροπή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει