Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το επίδοματων 200 ευρώ σε ανέργους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Η κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους ανέργους, ξεπερνά κάθε ανεκτό από την κοινωνία όριο.

Ο εμπαιγμός των μακροχρόνια ανέργων στην υπόθεση του ομώνυμου επιδόματος που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους το επίδομα αυτό, των 200 ευρώ το μήνα για ένα έτος, το έπαιρναν άνεργοι άνω των 45 ετών οι οποίοι κάποτε στο παρελθόν είχαν πάρει ταμείο ανεργίας για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η κυβέρνηση, με την βοήθεια του στυγνού προπαγανδιστικού μηχανισμού των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε., καλλιέργησε την προσδοκία πως η χορήγηση του επιδόματος θα επεκταθεί στο σύνολο των μακροχρόνια ανέργων.

Αντί αυτού, το υπουργείο εργασίας περιόρισε σε τρομακτικό βαθμό τον αριθμό των δικαιούχων, αφού προσδιόρισε ως δικαιούχους μόνο όσους έχουν πάρει ταμείο το οποίο λήγει από τον Νοέμβριο του 2013 και μετά. Παράλληλα, θέσπισε ως προυπόθεση οικογενειακού εισοδήματος το όριο των 10.000 ευρώ για το 2012, μια χρονιά που οι περισσότεροι από τους ήδη ελάχιστους που το δικαιούνται εργάζονταν !!!

Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ το 2013 το επίδομα πήραν 50.000 άνεργοι, οι προβλεπόμενοι ωφελούμενοι για την τρέχουσα χρονιά δεν ξεπερνούν τους 15.000 !!!

Η κοροιδία και η ταξική προκλητικότητα των πιστών του μνημόνιου δεν έχει όρια.

Διεκδικούμε :

  • Το επίδομα των 200 ευρώ, να το δικαιούνται όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι!

  • Την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα επίπεδα της εποχής, πριν το Μνημόνιο.

  • Την διεύρυνση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων (με μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας).

  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με αστικά λεωφορεία & επέκταση της γραμμής 3 με διέλευση από τον ΟΑΕΔ.

  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ασφάλιση για όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει