«Τρομοκρατία» χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις της 6ης Δεκέμβρη στον Βόλο οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

«Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και ετοιμάζεται να γκρεμιστεί υπό το βάρος μαζικού λαϊκού κινήματος και των κοινωνικών αντιστάσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 08′ με τους μαθητές τους φοιτητές και τους νέους εργαζόμενους στο προσκήνιο, ήρθε τότε ως αντίδραση απέναντι σε ένα σύστημα που δολοφονεί τη νεολαία και τα όνειρά της. Η εξεγερμένη τότε νεολαία βρήκε απέναντί της ένα κράτος βίας και καταστολής. Το νεολαιίστικο κίνημα απάντησε τότε με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, με μαζικές διαδηλώσεις για πάνω από 15 ημέρες στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Χιλιάδες νέων βγήκαν στο δρόμο ενάντια σε μία κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα δολοφόνων. Σηματοδότησε έτσι την εξέγερση μίας ολόκληρης γενιάς καταπιεσμένης και επαναπυροδότησε την αντίσταση της νεολαίας μετά τους μαζικούς αγώνες του 2006 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, αντιλαμβανόμαστε πως οι κινητοποιήσεις του λαού πρέπει να πάρουν χαρακτηριστικά γενικευμένου ξεσηκωμού απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας (απολύσεις, περικοπές, ανεργία) και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Η διάλυση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας συνοδεύονται από την έξαρση της καταστολής προκειμένου να χτυπήσουν το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα. Η συστημική βία οργιάζει όσο μεγαλώνει η αντίδραση του κόσμου, και μάλιστα με το πρόσχημα της διαφύλαξης της «κοινωνικής ομαλότητας».

Τη φετινή χρονιά στο Βόλο έχουμε δει σε ημερομηνίες σταθμούς για το μαζικό κίνημα (όπως ψήφιση Μνημονίων, 17 Νοέμβρη, και τώρα 6 Δεκέμβρη) την πόλη μας να μεταμορφώνεται. Οι δρόμοι κατακλύζονται τόσο από αγανακτισμένους πολίτες που διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια, όσο και από δυνάμεις καταστολής και ασφαλίτες σε κάθε γωνιά του δρόμου.

Πριν από δυο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της πορείας για την 17η Νοέμβρη και μετά από μία σειρά τυχαίων προσαγωγών, πραγματοποιείται η δίκη δύο φοιτητών με βασική κατηγορία την παρουσία τους στη διαδήλωση.

Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων συνεχίστηκε με αποκορύφωμα τις 50 συνολικά προσαγωγές, πολλές από αυτές αυθαίρετες, νέων φοιτητών, εκ των οποίων οι 2 είναι και μέλη της νεολαίας του Σύριζα, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας για τις 6 Δεκέμβρη. Από αυτές οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με σκοπό την τρομοκρατία του κόσμου που με δίκαια αιτήματα βρέθηκε στο δρόμο. Οι προσαχθέντες που αφέθηκαν καταγγέλλουν προκλητική και επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, αλλά και εντός της ασφάλειας την οποία επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος.

Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και ετοιμάζεται να γκρεμιστεί υπό το βάρος μαζικού λαϊκού κινήματος και των κοινωνικών αντιστάσεων. Η αστική τους δημοκρατία γίνεται σιδηρόφραχτη και θυμίζει άλλα, περασμένα καθεστώτα προκειμένου να εξασφαλίσει στους τροϊκανούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς, την παραμονή τους στην εξουσία. Απέναντι σε αυτούς, εμείς απαντάμε με συλλογική πάλη. Πάλη και αγώνες, που με το λαό στο προσκήνιο θα διώξει τις τρόικες, τα μνημόνια και τους μηχανισμούς εξουσίας τους.

Ως Νέοι και Νέες ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας παλεύουμε για ανατροπή του παρόντος πολιτικού συστήματος. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για τη χώρα και την κοινωνία με δημοκρατία, αλληλεγγύη και χειραφέτηση χωρίς της τρόικες και τα μνημόνιά τους

Καμία ποινικοποίηση των αγώνων μας – Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει