Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ: Δεν διαλέγουμε ανάμεσα στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης και εκείνο των Ε.Ε.-ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο λαός μας βρίσκεται ξανά μπροστά σ’ έναν επικίνδυνο εκβιασμό. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής καλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, που συμφώνησαν στο περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, να διαλέξει ανάμεσα σε δύο μνημόνια, αυτό της συγκυβέρνησης και εκείνο των Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. Καμία από τις δύο εκδοχές δεν αποτελεί λύση για το λαό.

Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξουν, δίπλα στα παλιά, και νέα σκληρά μέτρα, που θα μειώνουν το λαϊκό εισόδημα είτε άμεσα, μέσω της φορολογίας, είτε έμμεσα. Θα υπάρξουν πρόσθετες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις, ένταση της εκμετάλλευσης. Και στις δύο περιπτώσεις κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σ’ αυτόν τον εκβιασμό, η κυβέρνηση δεν είναι το θύμα αλλά ο θύτης, μαζί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Τώρα γίνεται πιο φανερή η εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στην ΕΕ και σήμερα τον καλεί να στηρίξει την αντιλαϊκή της πρόταση των 47+8 σελίδων.

Οι τελευταίες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση σέρνει το λαό την Κυριακή με ένα στημένο ερώτημα, να παίξει σε ένα στημένο παιχνίδι. Πρώτα, η δήλωση Γ. Βαρουφάκη, ότι έστω και με μια μικρή αλλαγή στην πρόταση των Ε.Ε. και ΔΝΤ, θα αλλάξει και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Μετά η δήλωση της Ν. Βαλαβάνη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση έστω και υπόσχεσης μελλοντικής διευθέτησης του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «ΝΑΙ» την Κυριακή. Μόλις σήμερα η δήλωση του Π. Καμμένου ότι αν αλλάξει η πρόταση της τρόικας σε δύο και μόνο σημεία: να πάνε οι περικοπές στην άμυνα στα 200εκ. ευρώ και να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής στα νησιά, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει. Την ίδια ώρα, διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν στην πόλη μας στον κόσμο και «καταγγέλλουν» την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη κατανάλωσης, τις μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τις ιδιωτικοποιήσεις κτλ. Λένε ότι «τώρα με το δημοψήφισμα, μηδενίστηκε το κοντέρ» για να αποποιηθούν το μνημόνιο που μέχρι την Παρασκευή έβαζαν σα δική τους πρόταση για διαπραγμάτευση. Την ίδια ώρα που τα καταγγέλλουν, οι κυβερνητικοί είναι έτοιμοι να τα υπογράψουν και μάλιστα και με τα δυο χέρια! Και όχι μόνο. Εκεί που βάση της συζήτησης και της «σκληρής» διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το δικό τους μνημόνιο, τώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο «ΝΑΙ» στο μνημόνιο του Γιούνκερ και του Σόιμπλε, με μόνες αλλαγές μια υπόσχεση για το χρέος ή τα δυο μέτρα του Καμμένου!

Ο λαός και ιδίως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πουν: τέρμα πια στην κοροϊδία! Η στάση του ΚΚΕ, για άλλη μια φορά είναι η μόνη ξεκάθαρη. Το ΚΚΕ συμμετέχει στο δημοψήφισμα με το δικό του ψηφοδέλτιο και καλεί το λαό να ρίξει στην κάλπη το εξής: «Όχι στην πρόταση Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της συγκυβέρνησης. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. με το λαό στην εξουσία». Ο λαός να «ακυρώσει» το στημένο ερώτημα της Κυριακής, στέλνοντας μήνυμα σε όλες τις μεριές: ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει