Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Στενή Βάλα Αλοννήσου

Περιμετρικά του ανενεργού μετώπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαράλαμπο Πόζογλου, ο οποίος μίλησε στο e-Volos.gr

Υπό τον μερικό έλεγχο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει τεθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, ανάμεσα στη Στενή Βάλα και τα Καλαμάκια, που ξέσπασε πριν καλά – καλά λιώσουν τα χιόνια στο δοκιμαζόμενο νησί της Αλοννήσου το μεσημέρι του Σαββάτου. Αν και το πρωί της Κυριακής αναζωπυρώθηκε, πλέον χαρακτηρίζεται ανενεργό και οι επιχειρήσεις των ανδρών του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαράλαμπου Πόζογλου πραγματοποιούνται περιμετρικά, όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας στο e-Volos.gr!

Την δύναμη των 14 ανδρών και τεσσάρων οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και δύο υδροφόρων του Δήμου, ενίσχυσε το Σάββατο κλιμάκιο 10 ανδρών, μεταξύ των οποίων και Αξιωματικοί, που έφτασαν στο νησί το απόγευμα με καταδιωκτικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η συμβολή των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών από την Θεσσαλονίκη, που ενίσχυσαν το Σάββατο την προσπάθεια κατάσβεσης με ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το φως της μέρας, ήταν σημαντική, δήλωσε από την πλευρά του στο e-Volos.gr ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, χαρακτηρίζοντας τον συντονισμό υπό τον κ. Πόζογλου εξαιρετικό.

Διαβάστε επίσης:

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Στενή Βάλα Αλοννήσου

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Αλόννησο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει