Φρέσκο, Δυνατό και Επίκαιρο όσο ποτέ!

Του Δημήτρη Βλαχονάτσιου, Information Technologies Industry, Computer & Network Engineer, Telecommunication Specialist

Έχοντας περάσει παραπάνω από είκοσι χρόνια μπροστά στην οθόνη του Η/Υ και αφού με ακολουθούν δύο ιδιότητες σαν χρήστη του, αυτή του απλού (καθημερινού) χρήστη όπως και αυτή του επαγγελματία στον κλάδο του I.T. (Information Technologies), θα προσπαθήσω να σας παραθέσω την εντύπωση που μου προκαλεί το e-Volos.gr, γιατί με αφήνει άφωνο (πραγματικά) η νέα έκδοση του e-Volos.gr και γιατί θα πρέπει να διαβάζουμε και να στηρίζουμε τα site των τοπικών μας Mέσων Eνημέρωσης από όπου αυτά και αν προέρχονται.

Φρέσκο γιατί;

Είναι πάρα πολύ καλό να περιμένεις να δεις μία ιστοσελίδα που απευθύνεται στο γενικό σύνολο των χρηστών του διαδίκτυου να ανανεώνεται.

Είναι σύνηθες τα site που έρχονται από την επαρχία συνηθώς να είναι κακόγουστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καλό περιεχόμενο και ως προς το υλικό αλλά και ως προς την αντικειμενικότητα που μεταφέρουν με τα κείμενα τους ή τις ειδήσεις τους, αλλά στο σύνολο τους καταφέρνουν να σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι λίγο πεταμένα.

Σε αυτή την περίπτωση το e-Volos.gr στην νέα του έκδοση, θεωρώ πως έρχεται να καλύψει την κάθε ατέλεια αλλά και κακή λειτουργεία που είχε η προηγούμενη έκδοσή του, είτε αυτό αφορούσε την παρουσίασή του (χρώματα, εικόνες, λογότυπα), είτε αυτό αφορούσε το navigation (πλοήγηση) ή αλλιώς End User Interface του συνόλου του site.

Και αυτό το αναφέρω γιατί και άλλα τοπικά site της περιοχής του Βόλου μπορεί να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες στο CMS τους με αυτές του e-Volos.gr, αλλά καταφέρνουν να μένουν δυσανάγνωστα και κακόγουστα, πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας κάνοντας μια απλή βόλτα στο διαδίκτυο.

Δυνατό γιατί;

Δυνατό και το λέω με πάσα ειλικρίνεια πως η τεχνολογία CMS που χρησιμοποιεί αυτή την φόρα το e-Volos.gr είναι ό,τι πιο καλό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα site που σερβίρει ειδήσεις στο διαδίκτυο όπως και πολλά υποσχόμενο CMS, ο λόγος βέβαια για ποιο άλλο CMS από αυτό της WordPress.

Το διαδίκτυο σήμερα έχει πάρα πολλές απαιτήσεις αλλά και πολύ ανταγωνισμό και είναι χαρά μου να επισκέπτομαι ειδησεογραφικά Portal χτισμένα σε σύγχρονες τεχνολογίες, που κάνουν την εμπειρία του χρήστη όταν τα επισκέπτονται πραγματικά συναρπαστική!

Επίκαιρο γιατί;

Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως διαβάζω το e-Volos.gr γιατί είναι φτιαγμένο σε WordPress… Και αυτό γιατί το e-Volos.gr με καλεί να το διαβάσω και να ενημερωθώ για το τι συμβαίνει στην πόλη μας, στην Μαγνησία αλλά και στη Θεσσαλία, όπως και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, γιατί ξέρω πως το e-Volos.gr είναι επίκαιρο, αντικειμενικό και υπεύθυνο απέναντι στους αναγνώστες του.

Κλείνοντας να μεταφέρω τα συγχαρητήρια μου στον Αντώνη Κουμιώτη αλλά και στην ομάδα του e-Volos.gr για την πάρα πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στο νέο site και να τους πω επίσης πως η αναμονή άξιζε τον κόπο!

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Γ. Βλαχονάτιος
Information Technologies Industry
Computer & Network Engineer
Telecommunication Specialist

Μπορεί επίσης να σας αρέσει