Χαιρετισμός Γιάννη Σακκόπουλου στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Πριν 32 ολόκληρα χρόνια, το 1984 στο Βόλο, σε αυτή εδώ την αίθουσα, ένας μεγάλος πολιτικός, αναφερόμενος στη Ν.Δ, είχε πει:

“Δεν φτάνει που είναι δεξιοί, είναι και αδέξιοι”, ήταν ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα είναι μεγάλη η χαρά μας, καθώς μετά από πολλά χρόνια, υποδεχόμαστε Πρόεδρο του Κινήματος στον Βόλο. Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλώς όρισες!!

Είναι μεγάλη μας τιμή και μας δίνεις μεγάλη δυναμική για να καταφέρουμε τον μεγάλο μας στόχο: να βάλουμε ξανά τον Βόλο και τη Μαγνησία στο Δημοκρατικό χάρτη της Χώρας.

Έχοντας παρακαταθήκη το έργο της προηγούμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, ξεκινήσαμε με όρεξη και παρεμβαίνουμε με προτάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Μαγνησία. Ανοιγόμαστε στην κοινωνία και με χαρά διαπιστώνουμε, ότι οι πόρτες άρχισαν να ανοίγουν, ο ελληνικός λαός άρχισε πάλι να μας ακούει.

Θυμόμαστε όλοι, ότι πριν ένα χρόνο, ήρθε στο Νομό μας, μια ομάδα τοπικών κοινοβουλευτικών μαζί με την Υφ/ργό Βιομηχανίας κα Τζάκρη και εξήγγειλαν μεγαλόπνοο πρόγραμμα καταγραφής των εργοστασίων της περιοχής με σκοπό την σε 3-4 μήνες επαναλειτουργία Εργοστασίων και τον ερχομό μεγάλων επενδύσεων. Όλα αυτά χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς επιχειρησιακό πλάνο. Αποτέλεσμα ; Από τότε έχουν κλείσει τρεις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και μία ακόμη έχει μεταφερθεί αλλού.

Το πλήγμα για την τοπική κοινωνία; Ανεπανόρθωτο.!

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αυτή η ιστορία της πλάνης, της αυταπάτης, της εξαπάτησης, είναι η ιστορία της Ελλάδας όλης. Είναι η ιστορία της κρίσης και η αιτία που η Χώρα να μην μπορεί, επτά ολόκληρα χρόνια μετά, να ορθοποδήσει.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

αυτό που μας ξεχωρίζει από όλα τα άλλα κόμματα, είναι η σταθερή και υπεύθυνη στάση μας καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης, παρόλο το τεράστιο πολιτικό κόστος.

Η σταθερή θέση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, η σταθερή θέση για Εθνική συνεννόηση, η θέση να επαναδιαπραγματευτούμε όλοι μαζί, μια ρεαλιστική συμφωνία με τους Δανειστές και τους Εταίρους αγγίζουν πλέον, την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Οι θέσεις αυτές σε συνδυασμό με την προσήλωση στις αρχές μας και στην Ιστορία μας, θα είναι οδηγός για να διατυπώσουμε την 3η Σεπτέμβρη της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Σοσιαλδημοκρατίας, την 3η Σεπτέμβρη της νέας εποχής.

Πρόεδρε, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει, σε ευχαριστούμε που ήρθες στον Βόλο και στην Μαγνησία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει