Χαιρετισμός Μεϊκόπουλου σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/4/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου εκδήλωση από την Ένωση Κυπρίων Νομού Μαγνησίας, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την παράνομη και βίαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Εκείνο το πρωί της 20ης Ιουλίου του 1974, ο ουρανός στην Κύπρο σκοτείνιασε από τα στρατιωτικά τουρκικά αεροσκάφη και τους αλεξιπτωτιστές, τη στιγμή που δυνάμεις πεζικού της Τουρκίας αποβιβάζονταν παράλληλα στις παραλίες της Κερύνειας. Ο «Αττίλας» διχοτόμησε το νησί, έσβησε τα ίχνη χιλιάδων αγνοούμενων, βύθισε στο πένθος και προσφυγοποίησε χιλιάδες οικογένειες, μετέτρεψε σε ερείπια την πολιτισμική κληρονομιά. Δεν έφτασε όμως στην Κύπρο από το πουθενά. Διευκολύνθηκε από το φασιστικό πραξικόπημα της χούντας του Ιωαννίδη και της ΕΟΚΑ Β’.
40 χρόνια μετά, οι πληγές της διχοτόμησης είναι ακόμη ανοιχτές και ο αγώνας για επανένωση του νησιού συνεχίζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνει τη δέσμευσή του για στήριξη του δίκαιου αιτήματος του Κυπριακού λαού για μια Κύπρο ενωμένη και ανεξάρτητη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να είναι μόνο μια λύση συμβατή με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια.
Οραματιζόμαστε την Κύπρο της κοινής διαβίωσης των πληθυσμών, χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Για να καρποφορήσουν όμως οι διαπραγματεύσεις, είναι σημαντικό το ζήτημα της Κύπρου να διεθνοποιηθεί και να παύσει να αντιμετωπίζεται ως διμερές πρόβλημα Ελλάδας-Τουρκίας.
Πολύ περισσότερο σήμερα που η Κύπρος βιώνει όπως και η Ελλάδα τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών των Μνημονίων, θέλω να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε τα Μνημόνια να μην συντελέσουν στην αποδοχή προσχηματικών λύσεων, που στόχο έχουν την υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ώστε οποιαδήποτε απόφαση και λύση να έχει την έγκριση του κυρίαρχου Κυπριακού λαού.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει