Χρυσοβελώνη: Όχι στις οριζόντιες απολύσεις στο Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την αποδοκιμασία της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αθρόες και οριζόντιες απολύσεις στον δημόσιο τομέα εξέφρασε η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικρατείας η κ. Χρυσοβελώνη υπογραμμίζει το άδικο και αυθαίρετο της αποφάσεως περί μαζικών απολύσεων χωρίς κανένα κριτήριο.

Με δεδομένη μάλιστα την διευκρίνιση ότι στην πρώτη φάση των υποχρεωτικών απομακρύνσεων οι υπάλληλοι θα προέλθουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία από καταργήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου , οι οποίοι δεν έχουν καν απογραφεί και βεβαίως δεν έχουν αξιολογηθεί η κ.Χρυσοβελώνη στηλιτεύει το παράλογο της υποθέσεως. ’’Δεν γνωρίζουν τα επαγγελματικά προσόντα των υπαλλήλων, τα μισθολογικά τους στοιχεία, την οικογενειακή τους κατάσταση, όπως συμβαίνει με όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου μετά την ηλεκτρονική απογραφή που έγινε το 2010 και θα προχωρήσουν στην απόλυσή τους. Αυτονόητα επίσης δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό με την εργασιακή τους απόδοση ή τα καθήκοντα τους αφού δεν έχουν προχωρήσει σε κανενός είδους ατομική αξιολόγηση.

Μόνο αν εμφορείσαι από περισσό θράσος και αναλγησία λειτουργείς έτσι’’ σχολίασε η κ. Χρυσοβελώνη. Τέλος η Βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς πότε θα κάνουν την απογραφή των υπαλλήλων ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, γιατί δεν προχώρησε ποτέ η Συγκυβέρνηση στην υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, όπως ακριβώς δεσμεύθηκε ενώπιον της Βουλής κατά την συζήτηση των προγραμματικών τους δηλώσεων τον περασμένο Ιούλιο, αν ασχολείται με το θέμα του διυπουργικού συντονισμού ο γενικός γραμματέας συντονισμού κ. Βαρτζόπουλος και ποιος είναι ο ρόλος του στην συγκεκριμένη υπόθεση και αν θα προχωρήσουν πρώτα απ’ όλα σε αξιολόγηση του προσωπικού, τουλάχιστον των ΝΠΙΔ που σχεδιάζεται να καταργηθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει