Χρ. Μπουκώρος: Αποζημίωση των πληγέντων ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Αλμυρού

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Αλμυρού, που επλήγησαν από τον παρατεταμένο παγετό του Ιανουάριου.

Συγκεκριμένα, οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Αλμυρού παρατηρούν έκπληκτοι τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του ο έντονος παγετός που έπληξε την περιοχή. Στα περισσότερα δέντρα έχουν εμφανιστεί σχισίματα στο φλοιό των βραχιόνων. Ήδη η ελαιοπαραγωγή της περιοχής είχε υποστεί σημαντική ζημιά από τα προηγούμενα χρόνια, με τη μείωση της καρποφορίας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των καλλιεργητών προς τους αρμόδιους φορείς για αποζημίωση με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το αίτημα των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Αλμυρού και να μεριμνήσει για την άμεση αποζημίωσή τους, προκειμένου να διαφυλαχτεί το φυτικό κεφάλαιο της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει