Χρ. Μπουκώρος: Πρόσληψη επιλαχόντων Δοκίμων Πυροσβεστών

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. προς τον υπουργό Εσωτερικών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των Δοκίμων Πυροσβεστών που αναμένεται να προσληφθούν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, η ασάφεια στις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργού σε ερωτήσεις συναδέλφων επί του ιδίου ζητήματος, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους Δόκιμους Πυροσβέστες που βρίσκονται εν αναμονή της πρόσληψής τους.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Ο αριθμός των κενών θέσεων που αναμένεται να καλυφθούν από τους επιλαχόντες Δόκιμους Πυροσβέστες είναι ένα ζήτημα που δεν έχει αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 75746 Φ.300.2/11-12-2015 (ΦΕΚ Γ΄1308) «Απόφαση Συμπληρωματικής Κύρωσης Επιτυχόντων – Επιλαχόντων υποψηφίων Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων» καταρτίστηκαν οι πίνακες με τους επιτυχόντες – επιλαχόντες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων προς κάλυψη.

Για το εν λόγω ζήτημα έχει κατατεθεί ερώτηση τόσο από τη Νέα Δημοκρατία (Α.Π. 4076/18-3-2016), όσο και από το ΚΚΕ (Α.Π. 1687/2-12-2016). Οι απαντήσεις του υπουργείου και στις δύο ερωτήσεις διαφέρουν, ως προς τον οριζόμενο αριθμό κενών θέσεων. Η απάντηση (υπ’αριθμ. 7017/4/19388/10-4-2016) προς τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι οι κενές προς πλήρωση θέσεις είναι 38. Αντιθέτως, η απάντηση (υπ’αριθμ. 7017/4/20373-γ΄/23-12-2016) που έλαβαν οι βουλευτές του ΚΚΕ για το ίδιο ζήτημα αναφέρει ότι οι κενές θέσεις ανέρχονται μόλις στις 28.

H απόκλιση των 10 θέσεων έχει επιφέρει μεγάλη ανησυχία στους ενδιαφερόμενους. Εξάλλου, οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από παραιτήσεις και αποβολές. Εύλογα προκύπτει ζήτημα αποσαφήνισης του ακριβή αριθμού των κενών προς πλήρωση θέσεων, μετά από τις προαναφερθείσες αποβολές και παρατάσεις.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποιός είναι, εντέλει, ο ακριβής αριθμός των κενών προς πλήρωση θέσεων από τους Επιλαχόντες Δόκιμους Πυροσβέστες;
2) Πού οφείλεται αυτή η απόκλιση στο αριθμό των θέσεων που δηλώνετε στις δυο απαντήσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεδομένου ότι πρόκειται για θέσεις που έχουν προκύψει μετά από παραιτήσεις και αποβολές;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει