Χωρίς τροφεία για 190 παιδιά των Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στις 190 ανέρχονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από μητέρες οι οποίες καλύπτουν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να εγγραφούν τα παιδιά τους στους δύο Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, χωρίς να καταβάλλουν τροφεία. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Διαβίωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για τρίτη χρονιά εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχοντας τη δυνατότητα σε άνεργες μητέρες ή αυτές που αποτελούν μονογονεικές οικογένειες ή καλύπτουν άλλες προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Η ΕΕΤΑΑ ενέκρινε πριν δέκα περίπου ημέρες επιδοτούμενες θέσεις για τις δύο δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τους Παιδικούς Σταθμούς και το Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενες μητέρες υπέβαλαν τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις τους.

Η προθεσμία έληξε σήμερα (Παρασκευή) και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συνολικά κατατέθηκαν 54 αιτήσεις για τους δύο Παιδικούς Σταθμούς στο Βελεστίνο και το Ριζόμυλο καθώς και 136 αιτήσεις για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Πλέον οι γονείς αναμένουν τα αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «συνολικά 190 οικογένειες από το δήμο έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους πολύτιμες υπηρεσίες δημιουργικής δράσης, παιδαγωγικής εξάσκησης και κοινωνικής εξωστρέφειας, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα με την επιδότηση αυτών των 190 θέσεων ο Δήμος θα μπορεί να αντλήσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες σε επίπεδο υποδομών και μισθοδοσίας του προσωπικού τόσο για τους Παιδικούς Σταθμούς όσο και για το ΚΔΑΠ. Εμείς ως Δημοτική Αρχή προσφέρουμε τη δυνατότητα στις μητέρες και τους γονείς που αντιμετωπίζουν διάφορες οικονομικές δυσχέρειες, να ενταχθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, χωρίς να ζημιωθούν οικονομικά. Γιατί το σημαντικό και σε αυτή την περίπτωση είναι να μπορούμε να αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, να κινούμαστε με ταχύτητα και να διεκδικούμε κοινοτικά κονδύλια τα οποία δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην κοινωνική συνοχή και την μόρφωση των παιδιών».

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού διήμερου στο Στεφανοβίκειο, όπου οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση και να διασκεδάσουν με τα χορευτικά συγκροτήματα και τα διάφορα μουσικά δρώμενα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει