Ψήφισμα συμπαράστασης των Καθαριστών Μαγνησίας στους Ε. Καρυδάκη και Θ. Τσαλούχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

To Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών νομού Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή 22/7/2016. Οι συνάδελφοί μας το μόνο που έκαναν ήταν να εφαρμόσουν ως όφειλαν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των συλλογικών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε τρικομματικής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συγκυβέρνησης. Η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη με τις δηλώσεις στελεχών της στα τοπικά ΜΜΕ έστρωσε το έδαφος για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου Βόλου στις 26/11/2012. Την πολιτική της καταστολής και της τρομοκράτησης των εργαζομένων στο δήμο συνεχίζει και η τωρινή δημοτική αρχή.

Το σωματείο μας καλεί όλους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα γίνει στα Δικαστήρια Βόλου, την Παρασκευή 22/7/2016, στις 9:00 το πρωί. Να καταγγείλουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ _ ΑΝΕΛ που σέρνει συνδικαλιστές και εργαζόμενους στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την αγωνιστική στάση τους.

Η έκφραση αλληλεγγύης σε κάθε αγωνιζόμενο συνάδελφο έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ε.Ε., με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων τσακίζουν όλα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα μεθοδεύουν την απελευθέρωση την απολύσεων, τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ), το πετσόκομμα του δικαιώματος στην απεργία, την κατάργηση κάθε είδους συλλογικής σύμβασης. Παράλληλα, προωθούνται ταχύτατα ο Μηχανισμός Κινητικότητας στο Δημόσιο, η προώθηση της συνδεδεμένης με το Μισθολόγιο Αξιολόγησης, η απειλή για την περικοπή Βαρέων και Ανθυγιεινών και άλλων επιδομάτων και η ενεργοποίηση του «Αυτόματου Κόφτη» των αποδοχών.

Με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων μας, που στόχο έχουν την εμπέδωση κλίματος γαλέρας στους χώρους δουλειάς, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει