Όταν η ανοχή μηδενίστηκε (για το cine “Νίκη”)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πρόπερσι στις 7 Μάρτη με πρωτοβουλία πολιτών ανοίγει το, για 27 χρόνια εγκαταλελειμμένο, cine <<Νίκη>>. Μετά από ένα ιδιαίτερα μαζικό τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποφασίστηκε η συνέχεια της επαναλειτουργίας του χώρου ως ανοιχτό κοινωνικό κέντρο για την περιοχή με σκοπό να στεγάσει πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις και συλλογικές διαδικασίες. Στις 16 του ίδιου μήνα, μετά από εντολή του δημάρχου Σκοτινιώτη αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν και σφραγίζουν το χώρο ενώ συλλαμβάνουν 4 άτομα από κοντινό πάρκο της περιοχής, με μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μετά από μήνυση του δήμου, για φθορά δημόσιας περιουσίας (!) και παραπέμπονται με αυτεπάγγελτη δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Αυτό το συμβάν έρχεται να αποτελέσει μια εικόνα από το μέλλον που οι μνημονιακές (τρικομματικές ή δικομματικές) κυβερνήσεις ετοίμαζαν, με τη βίαιη εκκένωση χώρων-κοινωνικών αντιστάσεων, επιστρατεύσεις απεργών, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και επιχειρήσεις τύπου <<Ξένιος Δίας>>, συλλήψεις-απαγωγές αγωνιστών (βλέπε συλληφθέντες Σκουριές). Πριν ακόμα το δόγμα μηδενικής ανοχής, όψη του <<κράτους έκτακτης ανάγκης>>, εκφραστεί κυβερνητικά, ο δήμαρχος Σκοτινιώτης (εκλεγμένος με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) το εγκαινιάζει στην πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι το καθεστώς τρομοκρατίας των από πάνω δεν είναι απλά ένας δεξιός παροξυσμός της ΝΔ και του κ. Δένδια αλλά συνολική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων του πλούτου, αναγκαία για την απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονίων. Ο, για λίγο ακόμη, δήμαρχος Σκοτινιώτης, όσο ανεξάρτητος κι αν δηλώνει, είναι αυτός που σε ολόκληρη τη θητεία του απαρέγκλιτα τήρησε τις επιταγές κυβέρνησης και τρόικας και μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις, σαν αυτή, ήταν βασιλικότερος του βασιλέως στην καταστολή.

Μέσα σ’ αυτό το φθαρμένο καθεστώς που επιβάλλει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διευρύνει την μεροληψία υπέρ του πλούτου(εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια- άστεγοι, απουσία σχολείων στην επαρχία-άνεργοι δάσκαλοι), κινήσεις διεκδίκησης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου σαν κι αυτή, κινήσεις στέγασης της αυτοργάνωσης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμικού αντιπροτάγματος, αποτελούν εικόνα από το μέλλον που παλεύουμε να κάνουμε παρόν για τη νεολαία. Για μας οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να στέκονται αρωγοί σε εγχειρήματα επαναχρησιμοποιήσης των κενών και εγκατελλειμένων δημοσίων κτηρίων στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός διχτιού προστασίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού για όσους βιώνουμε την μνημειακή επίθεση στις ζωές μας. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με οργανωμένο και συλλογικό τρόπο, στις γειτονιές στους δρόμους και στην κάλπη του Μαΐου, για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και την δημοτική αρχή Σκοτινιώτη που την εκφράζει. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Όπου το μέλλον μας καταστέλλεται, θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.00

Μπορεί επίσης να σας αρέσει