24 νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με χρηματοδότηση 1,8 εκατ. ευρώ από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Είκοσι τέσσερις νέες ιδιωτικές επενδύσεις στη Μαγνησία και τις Σποράδες, εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 1.863.653,27 ευρώ. Πρόκειται για νέα επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην εισαγωγή σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής, στον εκσυγχρονισμό τουριστικών καταλυμάτων σε αγροτικές περιοχές και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

« Σε συνεργασία με τον πρόεδρο Πατή Κουτσάφτη και τους εργαζομένους της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου ΕΑΠ Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε με 1,8 εκατομμύριο ευρώ 24 νέα επιχειρηματικά σχέδια που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 3.284.523,521 εκατομμυρίων ευρώ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, αξιοποιούμε τους πόρους του Leader, για να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια ανθρώπων που δεν σταματούν να ονειρεύονται, να παράγουν και να δημιουργούν. Οι νέες επενδύσεις που χρηματοδοτούμε, φέρνουν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες, συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας, ενισχύουν το τουριστικό απόθεμα και συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει