Αδυνατεί να κάνει ελέγχους αλκοτέστ η Τροχαία λόγω έλλειψης επιστομίων στα αλκοολόμετρα

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την αδυναμία διενέργειας ελέγχων αλκοτέστ, λόγω έλλειψης των ειδικών επιστομίων των αλκοολόμετρων, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε, προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Την ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας συνυπογράφει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής: “Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε πολλές Διευθύνσεις Τροχαίας ανά τη χώρα παρατηρείται σημαντική έλλειψη των ειδικών εμβόλων (επιστόμια) αλκοολόμετρων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η διενέργεια αλκοτέστ.

Υπενθυμίζεται ότι οι συσκευές αλκοτέστ και τα εξαρτήματα αυτών είναι δωρεά των ασφαλιστικών εταιρειών προς τις Διευθύνσεις Τροχαίας. Για την έλλειψή τους, το αρμόδιο υπουργείο θα μπορούσε να απευθυνθεί εκ νέου στις ασφαλιστικές εταιρείες που προέβησαν στη δωρεά αυτή.
Αντιθέτως, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την προμήθεια των ειδικών επιστομίων των αλκοολόμετρων. Ως εκ τούτου, δεν διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι αλκοτέστ, με τις συνέπειες αυτής της αδράνειας να είναι, πραγματικά, απρόβλεπτες.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Πόσοι έλεγχοι αλκοτέστ έχουν διενεργηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο σύνολο της χώρας και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Τροχαίας;
2. Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αντιμετωπίστει άμεσα η έλλειψη των ειδικών επιστομίων στα αλκοολόμετρα των Διευθύνσεων Τροχαίας;” καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει