Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

BINTEO – Μπέος: Αυτό είναι το Plan B για τη ΔΕΥΑΜΒ – Κατατέθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής

“Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει να λειτουργεί, τα ταμεία δεν λειτουργούν, όποιος θέλει να καταλάβει τον λόγο, ας τον καταλάβει. Κανένας πολίτης δεν θα πληρώσει ένα ευρώ. Δηλαδή θα πληρώνει ο κόσμος το νερό για να πάρουν οι κλέφτες τα λεφτά; Η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα κάνει καμία διακοπή νερού και θα δούμε ανάλογα με τις εξελίξεις…”

Το Plan B για τη ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο θα ισχύσει μόνο σε περίπτωση που εξαντληθούν όλα τα νομικά περιθώρια, παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή είναι:

Θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα για να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, που έχει ήδη κατασχέσει η ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας ποσά για έργο που δεν έχει εκτελέσει, ώστε να καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και η εκτέλεση των έργων.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΥΑΜΒ θα περάσει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με τη μετατροπή της σε Διεύθυνση του Δήμου και με τους εργαζόμενούς της να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν και οι διεκδικήσεις της ΕΡΓΗΛ.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος αυτό είναι το plan B και θα ισχύσει μόνο σε περίπτωση εξάντλησης όλων των νομικών περιθωρίων.

Σε ότι αφορά την λειτουργία των ταμείων, ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: “Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει να λειτουργεί, τα ταμεία δεν λειτουργούν, όποιος θέλει να καταλάβει τον λόγο, ας τον καταλάβει. Κανένας πολίτης δεν θα πληρώσει ένα ευρώ. Δηλαδή θα πληρώνει ο κόσμος το νερό για να πάρουν οι κλέφτες τα λεφτά; Η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα κάνει καμία διακοπή νερού και θα δούμε ανάλογα με τις εξελίξεις…”

Τη Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι εξάλλου ο Δήμαρχος Βόλου θα έχει συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Αργά το μεσημέρι, από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι κατατέθηκε και συζητείται την Παρασκευή, η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απελευθερωθούν οι καταθέσεις της Επιχείρησης από την δέσμευση στην οποία έχει προχωρήσει η εργολαβική εταιρεία της ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας χρήματα, από έργο που δεν έχει εκτελέσει.

ΔΕΙΤΕ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει