Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Χαλέβας: Θέμα μείζονος σημασίας η δημιουργία άμεσα από το ΤΕΕ Μαγνησίας επιτροπής διευκρινήσεων των μηχανικών

“Να προβεί στην υλοποίηση σεμιναρίου ενημέρωσης των συναδέλφων μηχανικών, αντιγράφοντας έτσι το παράδειγμα άλλων περιφερειακών ΤΕΕ της Ελλάδος…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους μηχανικούς με την εφαρμογή του νέου νόμου 4495/2017 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

Σοβαρές οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στον νόμο, που σύντομα πρόκειται να αποκατασταθούν με συμπληρωματικές διευκρινιστικές εγκυκλίους.

Θέμα μείζονος σημασίας η δημιουργία άμεσα από το ΤΕΕ Μαγνησίας, επιτροπής η οποία θα δίνει διευκρινήσεις σε απορίες συναδέλφων μηχανικών, όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι μηχανικοί και θα εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας που θα απευθύνονται στους συναδέλφους μηχανικούς , προκειμένου να τακτοποιήσουν τις όποιες πολεοδομικές παραβάσεις έχουν οι ιδιοκτησίες τους.

Να σημειωθεί ότι η νομιμότητα του κτηρίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει η ένταξη στην επιδότηση του εξ’ οικονομώ.

Συνεπώς αποτελεί άμεση προτεραιότητα του ΤΕΕ, η δημιουργία της επιτροπής και ταυτόχρονα να προβεί στην υλοποίηση σεμιναρίου ενημέρωσης των συναδέλφων μηχανικών αντιγράφοντας έτσι το παράδειγμα άλλων περιφερειακών ΤΕΕ της Ελλάδος.

Με εκτίμηση
ΧΑΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος
Ενταταλμένος σύμβουλος για θέματα
ΥΠΕΚΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει