Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΧΑΜΟΣ στο ΒΟΛΟ: Βαν του ΟΣΕ προσπάθησε να “μπλοκάρει” το έργο του κόμβου Τελωνείου – Ο Μπέος σε ρόλο πυροσβέστη

Δήμαρχος Μπέος: “Η περιουσία του ΟΣΕ πουλήθηκε. Ε, η πόλη δεν θα πουληθεί, ανήκει στους πολίτες…”

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτική αρχής Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ενέργεια του ΟΣΕ να εμποδίσει την πρόοδο των εργασιών στον κυκλικό κόμβο του Τελωνείου, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που μετέβη επί τόπου για να κατευνάσει και τις έντονες αντιδράσεις περιοίκων, κατοίκων και καταστηματαρχών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Πιο αναλυτικά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπέος ανέφερε τα εξής:

Ερώτηση: Αυτό που φοβόμασταν με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκύπτει ήδη; Υπάρχουν προβλήματα στην συνέχιση του έργου από τον ΟΣΕ;

Δήμαρχος: Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Είναι όμως αδιανόητο και μεγάλη ντροπή σε μία προοπτική να αλλάξει η πόλη και να γίνει Ευρωπαϊκή και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των πολιτών να υπάρχουν υπηρεσίες, είτε παράγοντες, που να στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης. Σε μια στιγμή χρονική που υπάρχει ένα κυκλοφοριακό χάος λόγω των έργων έρχονται κάτι περίεργοι τύποι, ούτε τους ξέρω, από τον ΟΣΕ, και λένε είναι περιουσία τους. Τι είναι περιουσία; Ο δρόμος της πόλης; Που το βρήκανε αυτό; Η περιουσία του ΟΣΕ πουλήθηκε. Ε, η πόλη δεν θα πουληθεί, ανήκει στους πολίτες.

Ερώτηση: Ποια είναι η ένσταση του ΟΣΕ στο έργο;

Δήμαρχος: Ότι αν γίνει πόλεμος λέει πως θα χρησιμοποιηθούν οι γραμμές. Είναι για να τρελαίνεσαι. Καταρχάς έχουν κλείσει με τοιχίο οι ίδιοι. Δεύτερον νομικά είναι δεκάδες χρόνια ανενεργές αυτές οι γραμμές. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή. Αν χρειαστεί εμείς θα κατεβάσουμε τον κόσμο στον δρόμο. Εάν θέλουν λοιπόν να γίνει με αντιπαραθέσεις ένα έργο το οποίο είναι προς όφελος της πόλης θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να το κάνουμε έτσι αλλά μας αναγκάζουν. Εμείς δεν σταματάμε το έργο ο κόσμος να χαλάσει γιατί είναι ένα έργο δημοσίων επενδύσεων, αφορά το μέλλον της πόλης, την προοπτική της πόλης, τα παιδιά μας. Αυτοί αν ζούνε σε άλλη εποχή και σε άλλη πόλη είναι δικαίωμα τους. Η πόλη ανήκει στους πολίτες, τελεία και παύλα. Θέλουν να το καταλάβουν, ας το καταλάβουν.

Ερώτηση: Ο ΟΣΕ δηλαδή λέει ότι δεν μπορεί να γίνει το έργο γιατί οι γραμμές τέμνονται με τον κόμβο;

Δήμαρχος: Ναι, είναι για τρέλα μιλάμε. Αλλά επειδή όλα γίνονται μετά από μελέτη και με προοπτική η πρόσβαση στο λιμάνι από τον ΟΣΕ υπάρχει και μάλιστα μεταφέραμε τον κόμβο για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να μπορεί να υπάρχει πρόσβαση αν ποτέ στο μέλλον χρησιμοποιηθούν αυτές οι γραμμές προς όφελος και του εμπορικού κομματιού ή της ανάπτυξης της πόλης υπάρχουν. Όπως καταλαβαίνεται το έχουμε προβλέψει. Αυτό εδώ όμως το τρενάκι δεν υπάρχει. Δηλαδή μέχρι και τα Λεχώνια δεν λειτουργεί. Οι γραμμές σε όλη αυτή την διαδρομή είναι κλειστές. Είναι ανενεργές εδώ και χρόνια. Ως εκ τούτου πιστεύω είτε ότι είναι πολιτικός δάκτυλος, είτε σκοπιμότητα ή κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν θα τους γίνει το χατίρι όμως. Το έργο θα γίνει θέλουν δεν θέλουν γιατί φωνή λαού, οργή θεού! Ας το καταλάβουν για να τελειώνει το πανηγύρι.

Ερώτηση: Θα χρησιμοποιήσετε κάποια νομικά όπλα για να μην σταματήσει το έργο;

Δήμαρχος: Δεν χρειάζεται, το έργο δεν θα σταματήσει και για αυτό βρίσκομαι εδώ. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Αν όμως χρειαστεί από αύριο θα έχουμε χιλιάδες κόσμο στον δρόμο και να είναι σίγουροι για αυτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει