Χρ. Μπουκώρος: Να διαφυλαχθεί η ελληνική κτηνοτροφία από τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος και κρέατος

Ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας το ζήτημα των παράνομων εισαγωγών γάλακτος και κρέατος στην ελληνική αγορά. Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να διαφυλαχθεί τόσο η ποιότητα των εισαγόμενων προϊόντων όσο και η ελληνική κτηνοτροφία εν γένει.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: “Σημαντικά προβλήματα δημιουργούν στον κλάδο της προβατοτροφίας οι παράνομες εισαγωγές γάλακτος, κρέατος και ζώντων ζώων. Ο ήδη βεβαρυμμένος κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας δέχεται ένα ακόμη χτύπημα από τα παράνομα καρτέλ που δρουν ανενόχλητα.

Οι παραγωγοί έχουν επανειλημμένως τονίσει την απειλή που δέχεται ο κλάδος της κτηνοτροφίας από την αθρόα εισαγωγή κρεάτων και γάλακτος και τη μαζική ελληνοποίησή τους. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος της εγχώριας παραγωγής, γεγονός που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό των Ελλήνων παραγωγών” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει