Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

e-Volos.gr + Radio Marconi 96,1 F.M. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο.

Σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο κάλεσμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, το e-Volos.gr κατά την χρονική διάρκεια της απεργίας δεν θα μεταδίδει ειδήσεις, ενώ στο Radio Marconi 96,1 F.M. δεν θα πραγματοποιηθούν εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με όλες τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει ομόφωνα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχοντας στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί από την 06:00 ώρα της Πέμπτης 14-12-2017 μέχρι την 06:00 ώρα της Παρασκευής, 15-12-2017 και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι θεσμικά και οι δημοσιογράφοι, διεκδικούν:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη επίλυση των προβλημάτων που απασχολεί το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας.

Θεωρούμε δεδομένη τη μαζική και ενωτική συμμετοχή των συνάδελφων μελών και μη μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Κεντρική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους διαπιστευμένους συναδέλφους, ωστόσο δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ δημοσίευση κατά τις ώρες που έχει προκηρυχθεί η απεργία.

Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει