Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επιλογή Ευθύνης για απολογισμό Μπέου: Μίκρυναν τον Βόλο και πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Βολιωτών

“Σε λίγους μήνες ολοκληρώνουν τον πολιτικό τους χρόνο, όπως ακριβώς ξεκίνησαν…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η δημοτική αρχή βάφτισε απολογισμό τετραετίας το κύκνειο άσμα ενός θλιβερού και αδίστακτου δημοτικού μορφώματος, που πίστεψε ότι η πόλη του δόθηκε σαν λάφυρο της συγκυριακής εκλογικής του νίκης.

Η τοπική ιστορία θα καταγράψει σε μια μαύρη σελίδα το πεντάχρονο πέρασμά τους από την τοπική πολιτική ζωή. Γιατί τα έργα και οι ημέρες τους αποτελούν νάρκη στα θεμέλια του δήμου και της πόλης. Μίκρυναν τον Βόλο και πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Βολιωτών. Έφεραν στο προσκήνιο την αδιαφάνεια, την ανευθυνότητα, τον ακραίο καθεστωτισμό, τον χυδαίο λαϊκισμό, τη μισαλλοδοξία, τον πολιτικό τραμπουκισμό, την προβοκάτσια, την ισοπέδωση θεμελιωδών αξιών και θεσμών.

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνουν τον πολιτικό τους χρόνο, όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Βουτηγμένοι στη λάσπη, στο θράσος και στο παραμύθι. Τους επόμενους μήνες, θα δώσουν μια απεγνωσμένη μάχη, το αποτέλεσμα όμως είναι πλέον προδιαγεγραμμένο.
Από τον ερχόμενο Μάιο, ο Βόλος θα ξαναπιάσει το νήμα με την ιστορία και τον πολιτισμό του και θα ξανανοίξει τα φτερά του στο μέλλον. Θα χρειαστεί, ωστόσο, τιτάνια προσπάθεια για τη δημοκρατική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Γιατί οι «γεννήτορες» του «τέρατος» θα φύγουν, το «τέρας» όμως που δημιούργησαν τα χρόνια αυτά θα είναι εδώ…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει